FOTO/ PROMOCIJA 'SLANE ZEMLJE' U HRVATSKOJ

Historijski ljubavni roman Jasmina Imamovića fascinirao javnost u Zagrebu

Kultura11.06.15, 11:43h

Historijski ljubavni roman Jasmina Imamovića fascinirao javnost u Zagrebu
Roman Jasmina Imamovića 'Slana zemlja' i priča o tragičnoj ljubavi tuzlanskih revolucionara fascinirali su publiku u Zagrebu, koja se sinoć okupila na prvoj zvaničnoj promociji ovog književnog djela

 

U VIP Clubu u Zagrebu sinoć je, uz prisustvo brojnih zvanica iz javnog života Hrvatske i BiH, upriličena promocija romana Jasmina Imamovića "Slana zemlja", kao i spota za pjesmu "Je l' ti žao što se rastajemo?" u izvedbi Halida Bešlića, baziranoj na priči Imamovićevog romana o tragičnoj ljubavi tuzalnskih revolucionara Envera Šiljka i Fride Laufer.

 

Promotori romana, uz samog autora, bili su Julijana Matanović, hrvatska književnica i član HAZU, knjižvnik Milan Rakovac, ispred izdavačke kuće VBZ Zoran Simić, te reditelj spota Jasmin Duraković.


Julina Matanović istakla je delikatnost teme Imamovićevog romana, ali i vještinu pripovjedanja i pričanja priče od strane autora.


Milan Rakovac je govorio o romanu, ali i o ličnosti samog autora koji svojim uspjesima fascinira čitav region, dok je sam Imamović prisutnima pojasnio kontekst svog djela, ali i snagu indivudalnih priča u njemu.   

 

- Razlog zašto sam radio ovaj spot je sama priča o Enveru i Fridi, kao i sama ideja Jasmina Imamovića da se uopšte bavi ovom pričom. Imamović je jedan nesvakidašnji renesansni lik, pisac, ali i čovjek koji je pokazao da zna upravljati gradom. A čovjek koji zna da vodi grad, sutra može da vodi i društvo i državu, rekao je Jasmin Duraković.


Među brojnim zvanicama koje su prisustvovale promociji u Zagrebu bili su ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, pozorišna rediteljica Saša Broz, poznati hrvatski producent Branko Lustig, bh. glumac Emir Hadžhafizbegović, te brojni privrednici iz Tuzle.

 

DEPO Portal donosi foto raport sa promocije u VIP Clubu...

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa/Foto: Amer Beganović)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook