SRAMOTNO

Procurili novi skandalozni detalji o FIFA-i: Blatterov savjetnik otkrio odvratnu istinu

Sport09.06.15, 11:49h

Procurili novi skandalozni detalji o FIFA-i:  Blatterov savjetnik otkrio odvratnu istinu
Nakon što FIFA-u do temelja potresa korupcijski skandal u kojem očito su samo rijetki nevini i čisti, oglasio se i stanoviti Guido Tognoni, koji je godinama bio savjetnik Seppa Blattera

Švicarac je, kao da je to najnormalnija stvar na svijetu, ispričao kako se 'rješavaju' stvari u krovnoj nogometnoj organizaciji. I to je ono što mora najviše zaboljeti svakog ljubitelja nogometa. 

 

"U FIFA-i u si mogao doći do cilja samo ako si bio spreman uzeti dolare. Tako je to funkcioniralo godinama", rekao je Tognoni koji ne vidi ništa sporno u podmićivanju na putu do dobivanja domaćinstva svjetskih prvenstva. 

 

"Moguće je da zemlje nisu imale drugog izbora. Morale su potkupljivati FIFA-u kako bi došle do cilja", ispalio je Švicarac koji smatra da se Rusiji i Kataru ne bi trebalo oduzeti domaćinstvo ukoliko se dokažu nepravilnosti. 

 

"Gdje je tu problem? Ako se i dokaže da su odgovorni bili potkupljeni, gdje je problem? U FIFA-i ili s ljudima koji nisu imali izbora nego dobiti organizaciju SP-a kupnjom glasova?", zaključio je Tognoni u poprilično skandaloznoj izjavi za CNN i BBC. 

 

Ukoliko nije problem da do organizacije velikih natjecanja dolazi mitom i korupcijom, onda stvarno svijet nogometa zaslužuje sve najgore... 

 

 

(net.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook