FOTO/ OD IZBJEGLICE DO POBJEDNICE

Bajka o ljepotici iz Bosne: Kako je Monika Radulović iz Zavidovića postala Miss Australije?

ŽENA iN07.06.15, 18:41h

Bajka o ljepotici iz Bosne: Kako je Monika Radulović iz Zavidovića postala Miss Australije?
Životna priča lijepe Bosanke inspirisala je britanski "Daily Mail" da tekst o australijskoj pobjednici nazove "bajkom o izbjeglici"


Monika Radulović je ratnih devedesetih, kao četverogodišnja djevojčica, iz rodnih Zavidovića sa roditeljima izbjegla u Australiju, gdje je krajem prošle sedmice, na takmičenju za Miss Univerzuma Australije, ponijela titulu najljepše.


Životna priča lijepe Bosanke inspirisala je britanski "Daily Mail" da tekst o australijskoj pobjednici nazove "bajkom o izbjeglici".

 

monika-radulovic-1


Izbor za Miss Univerzuma Australije održan je u Melburnu 5.juna, a Monika je lentu najljepše osvojila među 34 rivalke koje su se nadmetale za ovu titulu.


Ima 24 godine i ponosna je na svoj uspjeh. Za život u Australiji ima samo riječi hvale:


- Moji roditelji i ja smo stigli bez ičega ovdje u Australiju, gdje smo odlično primljeni. Veoma sam zahvalna zbog toga, izjavila je tokom takmičenja.

 

monika-radulovic-1


Već kada se plasirala u finale, među osam najljepših, bilo je gotovo sigurno da će završiti na tronu. Do pobjede je stigla zahvaljujući svojoj iznimnoj ljepoti, ali i obrazovanju, poznavanju politike, a odgovarala je i na pitanja o ravnopravnosti polova, istospolnim brakovima i slično.  


Da li će to biti dovoljno i za osvajanje svjetske titule, ostaje da se vidi na finalnom takmičenju za Miss Univerzuma, koje će se održati krajem ove godine.  

 

monika-radulovic

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)
      

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook