VIDEO/ FILMSKA SUBOTA

Ciklus filmova Dalibora Matanića na Cinema TV: Najbolja ostvarenja višestruko nagrađivanog hrvatskog reditelja

Mediji06.06.15, 10:38h

Ciklus filmova Dalibora Matanića na Cinema TV:  Najbolja ostvarenja višestruko nagrađivanog hrvatskog reditelja
Cinema TV ovu subotu donosi ciklus filmova hrvatskog reditelja Dalibora Matanića...

 

Da je riječ o jednom od najuspješnijih reditelja njegove generacije na ovim prostorima svjedoči i to što je njegov posljednji film "Zvizdan" premijerno prikazan na najprestižnijoj filmskoj smotri – Cannes Film Festivalu u okviru programa Un Certain Regard te tom prilikom osvojio Grand prix žirija.

 

A danas na bh.filmskom kanalu Cinema TV možete uživati u tri Matanićeva ostvarenja:


13:00 sati - BLAGAJNICA HOĆE IĆI NA MORE - Matanićev je debitantski dugometražni film koji je u hrvatskim kinima vidjelo čak 60.000 gledatelja. Ova gorka i ironična socijalna satira s elementima melodrame nagrađena je s tri Zlatne arene u Puli, nagradom Breza za najboljeg debitanta, a međunarodna priznanja osvojila je na festivalima u Cottbusu i Sočiju.

 


14:30 sati - KINO LIKA -  Nastao je prema istoimenoj zbirci priča Damira Karakaša i govori o troje stanovnika izoliranog planinskog sela čije lične tragedije ne dotiče referendum o ulasku u Evropsku uniju. Film je premijerno prikazan na Pula film festivalu, gdje je i nagrađen s dvije Zlatne Arene (za make-up i najbolju žensku sporednu ulogu Nade Gaćešić Livaković), a nagradu je dobila i Areta Ćurković kao najbolja debitantica.

 


16:30 sati ĆAĆA - Riječ je o mračnoj porodičnoj priči o davno skrivenim tajnama. Film je nagrađen sa tri Zlatne arene u Puli (za najbolju režiju- Matanić, za najbolju žensku sporednu ulogu - Iva Mihalić te za najbolju fotografiju – Vanja Cernul).

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook