FOTO/ ŠETNJA BH. PRIJESTOLNICOM

Sarajevska špica uoči dolaska Svetog Oca: Gradske cure u punom sjaju, dok čekaju papa Franju...

Nedjeljni magazin05.06.15, 23:44h

Sarajevska špica uoči dolaska Svetog Oca: Gradske cure u punom sjaju, dok čekaju papa Franju...
Slike sa ulica Sarajeva dan uoči dolaska papa Franje - grad prepun turista, posljednje pripreme pri kraju, gradske cure u punom sjaju... Zavirite u našu fotogaleriju!

 

Vrhovni rimokatolički poglavar papa Franjo stiže u Sarajevo i BiH kako bi poslao poruku mira i pomirenja, i podstakao zajedničku obnovu zemlje koja je ovisna o međureligijskom dijalogu.

 

Sa ovakvim željama papa dolazi u duboko podijeljenu zemlju, čiji su političari posvađani, građani osiromašeni, gladni i izvarani, a država na ivici propasti... 

 

Respekt prema papinim plemenitim željama, no teško je vjerovati da njegova posjeta ili bilo čija druga može potaknuti dijalog u ovoj zemlji koji će nadjačati sve etničko i nacionalno i otvoriti put neophodnim reformama i perspektivi. 

 

No, kada se na trenutak zaboravi očajna realnost u kojoj žive bh.građani, slike sa ulica donose jednu posve drugačiju priču - o državi koja bi mogla da bude kao bilo koja druga, sređena i uređena, država Evrope.

 

O tome svjedoče i slike sa ulica Sarajeva dan uoči dolaska papa Franje - grad prepun turista, posljednje pripreme pri kraju, gradske cure u punom sjaju... Zavirite u našu fotogaleriju!

 

(DEPO PORTAL/aa/Foto:Adis Alić)   


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook