DEPO VIKEND PREPORUKE

Gdje 'pobjeći' od pape: Nakon žestokog S.A.R.S.-a, zavirite preko puta u 'De Broto' - novu vinoteku u Sarajevu

Nedjeljni magazin04.06.15, 11:36h

Gdje 'pobjeći' od pape: Nakon žestokog S.A.R.S.-a, zavirite preko puta u 'De Broto' - novu vinoteku u Sarajevu
Ako ne spadate u one koji će vjerno pratiti posjetu Svetog oca, DEPO Portal za vas donosi nekoliko prijedloga koji vam mogu pomoći da ovaj vrući vikend preživite što "bezbolnije"...

 

Centralni događaj u Sarajevu i Bosni i Hercegovini ovog vikenda je dolazak pape Franje u bh. prijestolnicu, te će stoga prvog dana vikenda u glavnom gradu definitivno vladati vanredno stanje.


No ako ne spadate u one koji će vjerno pratiti posjetu Svetog oca, DEPO Portal za vas donosi nekoliko prijedloga koji vam mogu pomoći da ovaj vrući vikend preživite što "bezbolnije"...

 

VIKEND KONCERT: S.A.R.S. ponovo u Sarajevu

 

sars-u-domu-mladih-19


Nakon fantastičnog prošlogodišnjeg koncerta regionalne atrakcije zvane S.A.R.S., ovaj popularni beogradski bend u petak, 5. juna, ponovo je među Sarajlijama.


Ulaz na koncert u Domu mladih bit će otvoren od 20 sati, svirka će trajati do ponoći, nakon čega slijedi "selidba" u klub Cinemas Sloga, gdje će se članovi benda nastaviti družiti sa fanovima.


Važna informacija je i da subotnja posjeta pape Franje Sarajevu ni na koji način neće uticati na kretanje u petak.  Iz MUP-a Kantona Sarajevo i Centra Skenderija potvrđeno je da u petak veče neće biti izmjena u saobraćaju i kretanju prije, za vrijeme i nakon održavanja koncerta. Svi kapaciteti Skenderije, uključujući i parking, neometano će raditi u petak uveče.

 

A ovako je bilo prošle jeseni u Sarajevu, na koncertu S.A.R.S.-a u Domu mladih...

 


VIKEND GUŠT: Nova vinoteka 'De Broto' u Sarajevu


Nakon žestokog S.A.R.S.-a, ukoliko ne spadate među fanove koji ovu noć žele nastaviti isključivo u društvu benda, dovoljno je da pređete preko puta i zavirite u novootvorenu vinoteku   "House of Wine De Broto" (Obala Kulina Bana br. 2, ulaz do kina Kriterion).

 

Ova vinoteka dobila je ime po čuvenoj Blatini Vinarije Čitluk, najveće vinarije u Bosni i Hercegovini.

 

vinarija-del-broto1


U ugodnom ambijentu služe se vrhunska vina Vinarije Čitluk, a pored najpoznatijeg Kamenog vina, vinoteka u svojoj ponudi ima bogat asortiman svih vrsta vina i domaćih rakija.


U sve ostalo uvjerite se sami... Ukoliko subotu ne želite dočekati sasvim trijezni, vinoteka "De Broto" nudi vam sjajnu uvertiru u predstojeći vikend!


VIKEND IZLET: "Trešnjeva nedjelja" u Počitelju

 

Počitelj


Ako, pak, želite potpuno pobjeći iz grada i skloniti se na dva dana iz gradske vreve, put vas može odvesti južnije, do Počitelja, gdje vas 7. juna čeka tradicionalna "Trešnjeva nedjelja".


Ova kulturna manifestacija, uz sjajno druženje i opuštanje u prirodnim ljepotama ovog starog hercegovačkog gradića, donosi likovnu radionicu "Prvi koraci", izložbu nedavno preminulog bh. slikara Affana Ramića - Posljednji pozdrav velikom umjetniku, te predstavu Zijaha Sokolovića.

 

tresnjeva-nedjelja


Organizator ULUBiH je odlučilo da za ovu prigodu napravi izložbu Affana Ramića kao posljednji pozdrav iz Počitelja, jer je upravo za "Trešnjevu nedjelju" u Koloniji godinama obilježavan i njegov rođendan (rođen je 5. juna). Na izložbi će biti prikazano 11 slika i 3 instalacije.


Pored prigodnog muzičkog programa za koji je zadužen muzičar Enver Čaušević, brojni gosti uživat će kao i svake godine uz trešnje i prigodan koktel - u nesvakidašnjem ambijentu starog grada Počitelja i prostorijama Gavrankapetanovića konaka.


VIKEND TEATAR: Festival FEDRA u Bugojnu

 

fedra-plakat


Za one koji su željni malo drugačijeg teatra, a također žele ovog vikenda biti van Sarajeva, bogata poonuda stiže iz Bugojna, gdje u subotu, 6. juna, počinje 43. Teatarski festival BiH FEDRA 2015.


Festival traje do 13. juna, a bit će prikazano ukupno sedam predstava u takmičarskom programu, o čemu više možete saznati OVDJE.


U pratećem programu će se realizirati edukativne radionice, promocije knjiga i izložbe.


Festival se svečano otvara uz izložbu Umjetničke galerije BiH „Slavimo olimpizam“, koja će biti priređena u Umjetničkoj galeriji KSC Bugojno, a prva predstava u okviru takmičarskog programa, nakon ceremonije otvaranja, je „Shocking shopping“ Matjaža Zupančića u izvedbi Teatra Fedra Bugojno i u režiji Suada Velagića.

 

(DEPO PORTAL/aa)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook