FOTO/ SPORTSKI UŽITAK NA KAMBEROVIĆA POLJU

Tuka, Hamza i Mileusnić ispred drugih: Pogledajte najbolje momente sa atletskog mitinga u Zenici

Sport03.06.15, 22:00h

Tuka, Hamza i Mileusnić ispred drugih: Pogledajte najbolje momente sa atletskog mitinga u Zenici
U Zenici je danas na atletskom stadionu na Kamberovića polju održan 6. međunarodni atletski miting “Zenica 2015” na kojem je učestvovalo preko 120 atletičara iz 16 zemalja svijeta


Predstavnik Bosne i Hercegovine u disciplini trčanja na 800 metara Amel Tuka danas je ostvario odličan rezultat s kojim je osvojio prvo mjesto, dok je drugi bio Dušan Babić, a treći Bojan Stanišić.


Kada je u pitanju disciplina bacanje kugle, predstavnik naše zemlje Hamza Alić je briljirao bacivši kuglu na 20,50 metara, Kemal Mešić je zabilježio 20,11m, a treće mjesto je osvojio Marin Premeru sa 19,49m. Mesud Pezer kuglu je bacio na dužinu od 19,07 metara.


Bacač koplja Dejan Mileusnić danas je ostvario rezultat od 75,75 metara kao prvoplasirani, drugi je bio Timothy Herman sa 74,19, dok je treće mjesto pripalo Milošu Krsmanoviću.


U takmičenju skakanja u vis, bh. predstavnica Lamija Pašalić je osvojila treće mjesto, drugoplasirana je bila Magdalena Zanze, a prvo mjesto pripalo je Magdaleni Petrušić.


Na ovogodišnjem mitingu održana je trka i u invalidskim kolicima na stotinu metara, te trka najmlađih učesnika predškolskog uzrasta na 80 metara.


(Zenit.ba/DEPO PORTAL/aa/Foto:Adis Alić)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook