Započeo intenzivne pregovore s klubom

Neumoran sa punih 80 godina: Evo čija klupa sada zanima Ćiru!

Sport17.05.15, 19:24h

Neumoran sa punih 80 godina: Evo čija klupa sada zanima Ćiru!
Ćiro bi se preuzimanjem Olimpije vratio u Sloveniju gdje je 2003. godine vodio Muru, a sa svojih 80 godina postao bi najstariji trener jednog prvoligaškog kluba

 

Ćiro Blažević (80) uskoro bi se mogao vratiti na trenersku klupu! Iskusni stručnjak već je danima u intenzivnim pregovorima s čelnicima ljubljanske Olimpije, pa bi se Ćiro uskoro i mogao zaputiti prema Sloveniji.


"Da, sine, pregovaramo. Kontakti postoje, no još ništa nije definirano" kratko je za Goal poručio Ćiro Blažević, pa nastavio:


"Strašno me intrigira klupa Olimpije. Ali, prvo moramo vidjeti što će se događati".

 

"Olimpija je veliki klub i bila bi mi velika čast sjediti na njenoj klupi. Mislim da svaki ambiciozni trener iz ove regije u određenom razdoblju svoje karijere želi voditi Olimpiju."

 

Olimpija je na 4. mjestu slovenske lige sa čak 17 bodova zaostatka za novim/starim prvakom Mariborom. No, zmaječki će do kraja sezone pokušati izboriti novi plasman u Europu što sada izgleda kao "nemoguća" misija. Olimpija za trećeplasiranim Domžalama zaostaje četiri boda, a do kraja prvenstva ostalo je dva kola.

 

Trener ljubljanskog prvoligaša do jučer je bio Darko Karapetrović koji je nakon poraza od Celja (1:2) dobio otkaz, a privremeno ga je na klupi zamijenio pomoćnik Aleksander Radosavljević. Kandidata za klupu u novoj sezoni ima dovoljno, no čini se kako je Ćiro prvi izbor vlasnika Izeta Rastodera.

 

Ćiro Blažević u svojoj je prebogatoj trenerskoj karijeri vodio 19 klubova i četiri reprezentacije. Posljednju trenersku avanturu imao je početkom ove sezone u Zadru. Preuzimanjem klupe Olimpije iskusni bi se stručnjak vratio u Sloveniju gdje je 2003. godine vodio Muru, a sa svojih 80 godina postao bi najstariji trener jednog prvoligaškog kluba.

 

(goal.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook