Foto/ Da zaboli i srce i duša

Potresno i nevjerovatno: Mladi nogometaš na Facebooku predvidio vlastitu tragičnu smrt!

Sport15.05.15, 16:59h

Potresno i nevjerovatno: Mladi nogometaš na Facebooku predvidio vlastitu tragičnu smrt!
Više no tužna nogometna priča stiže iz Argentine. 21-godišnji nogometaš petoligaša San Martina de Burzaca, Emanuel Ortega, u četvrtak ujutro je proglašen mrtvim, dvije sedmice nakon što je tijekom utakmice s Juventud Unidom glavom udario u betonski zid pored terena i zadobio teške ozljede

 

Tragedija se dogodila slučajno, u sekundi. Igrač protivničke momčadi gurnuo je u Ortegu prema aut-liniji u jednom duelu, a mladi Argentinac je u padu glavom snažno udario u betonski zidić koji se, nevjerojatno zvuči, nalazi možda tek metar od ruba igrališta.

 

Ortega je hitno prevezen u bolnicu, gdje su mu ustanovili dvostruku frakturu lubanje i obavili operaciju, ali je dva tjedna poslije podlegao ozljedama.

 

Argentinski mediji objavili su na dan smrti Ortegin potresan Facebook status u kojem kao da je predvidio svoju smrt i način na koji je teško stradao.

 

Zaista nevjerojatno nakon gledanja snimke besmislene nesreće zvuče rečenice koje je mladi nogometaš napisao još 2012. godine, kad mu je bilo 18.

 

"Možda nikad neću igrati nogomet profesionalno. Možda i hoću, ali možda i ostanem amater. Međutim, kada trčim za svakom loptom, osjećam kao da bih mogao umrijeti. Kada mi noge kažu 'Stani!', moje srce kaže: 'Nastavi!'. Razlika između mene i profesionalaca je ta da kada se moje kopačke poderu, ja ih ne mijenjam, nego ih cijele noći čistim i lijepim da bih mogao opet igrati, jer to je ono što ja volim", napisao je Ortega uz dirljiv kraj:

 

"Nogomet je moj život, ono nešto zbog čega zaboravljam na sve ostale stvari i za njega bih dao svoj život. Dan kada više neću moći igrati, to će biti i kraj mog života".

 

emanuel-ortega-2

 

(jutarnji.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook