ZA KOGA JE ON UOPŠTE NAVIJAO?

I dok je zahvaljujući njegovim odlukama Bayern ispao iz Lige prvaka, besramni Guardiola se divi Barceloni

Sport13.05.15, 11:33h

I dok je zahvaljujući njegovim odlukama Bayern ispao iz Lige prvaka, besramni Guardiola se divi Barceloni
Lionel Messi je najbolji nogometaš svih vremena, izjavio je trener Bayerna Pep Guardiola nakon što je Barcelona eliminirala njegov tim u polufinalu Lige prvaka, slavivši s ukupnim rezultatom 5:3

- On je najbolji igrač svih vremena. Mogu ga uporediti s Peleom. Sretan sam što mogu gledati takav nogomet - kazao je Guardiola.

 

Messi, koji je u ovoj sezoni postigao 10 golova u Ligi prvaka, uništio je Bayern u prvom meču koji je završen rezultatom 3:0.

 

Argentinac je ponovo bio lider tima u uzvratnom susretu u kojem je Barcelona osmi put izborila finale.

 

- Vratio se, on je na istom nivou kao u vrijeme kada sam ja imao privilegiju da ga treniram - kaže  Guardiola, koji je sa 27-godišnjim igračem dva puta osvojio Ligu prvaka vodeći Barcelonu od 2008. do 2012.

 

- On je definitivno ponovo na svom naboljem nivou - dodao je.

 

Messijeva uloga u jučerašnjem meču bila je manje napadačka, a Argentinac je preuzeo ulogu organizatora dozvoljavajući Neymaru i Luisu Suarezu da preuzmu ulogu glavnih "egzekutora".

 

- Kada ima loptu Barcelona je izuzetno snažna. Nadam se da će u Berlinu osvojiti peti evropski naslov - kazao je bivši igrač Barcelone, koji je drugu sezonu zaredom propustio priliku da s Bayernom uđe u finale.

 

 

(FENA/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook