VIDEO/ PIROVA POBJEDA BAVARACA

S Guardiolom Bayern ne može biti najveći: Barcelona prolazi u polufinale Lige prvaka

Sport12.05.15, 22:25h

S Guardiolom Bayern ne može biti najveći: Barcelona prolazi u polufinale Lige prvaka
Osmi put u historiji fudbaleri Barcelone plasirali su se u finale Lige prvaka pošto su u revanš susretu sa Bayernom odbranili prednost iz prvog meča iako je njemački sastav slavio rezultatom 3:2


Rezultat prvog meča garantovao je da će Bayern krenuti na sve ili ništa a u takvoj konstelaciji stvari bilo je izvjesno da golovi neće izostati.

 

Pristalice njemačkog tima priredile su sjajnu koreografiju na prije početka utakmice ali su već u petom minutu sleđenih pogleda gledale kako kompletna odbrana tima za koji navijaju ispada "kao iz voza" a Manuel Neuer krajnjim naporom uspjeva da zaustavi udarac Ivana Rakitića.

 

Odbrana Manuela Neuera kao da je osokolila izabranike Pepa Guardiole pa su odmah krenuli u kontraudar koji je rezultirao ranim vođstvom. Očajna poziciona odbrana Barcelone kod kornera rezultirala je golom Medhija Benatije iako je Marc Andre Ter Stegen imao loptu na ruci.

 

Nada navijača Bayerna da se može do čuda nije dugo trajala pošto je Barcin trio "MSN" već u 15. minutu izveo akciju za izjednačenje. Ostaje diskutabilno da li se Nyjmarovo aktiviranje nakon pasivnog ofsajda može smatrati neregularnim ali je Brazilac bez problema smjestio loptu iza Neuerovih leđa pošto su Messi i Suarez odradili veći deo posla.

 

Uslijedio je period igre kada je Bayern tri puta testirao Ter Stegena ali je ovaj sva tri puta reagovao sjajno i sprečio Muller i Lewandowskog da donesu novo vođstvo domaćem timu.

 

Kada Bajern nije iskoristio svoje šanse "MSN" je još jednom stupio na scenu i praktično rešio sve dileme oko plasmana u finale već u 29. minutu revanš susreta. Ovoga puta nije bilo sumnje da je gol Nejmara regularan a novu asistenciju upisao je Luis Suarez.

 

Na isteku sat vremena igre Bajern je još jednom pokazao da odbrana Barselone poseduje ozbiljne šupljine. Poljak Levandovski uspeo je da izbaci Havijera Maskerana iz igre jednostavnim fintama izvedenim u mestu posle čega je preciznim udarcem matirao Ter Štegena i poravnao na 2:2!

 

Bilo je i navijačima Bajerna jasno da je prekasno za čudo ali se izabranici Pepa Gvardiole nisu predavali pa su do kraja uspeli da postignu treći gol koji im je doneo trijumf.

 

Strelac trećeg gola bio je Tomas Miler koji je "zategao" sa 18 metara i na sličan način kao Levandovski zatresao mrežu Barselone za vođstvo od 3:2!

 

Katalonci će tako u Berlinu odigrati svoje osmo finale a protiv boljeg iz duela Real Madrid - Juventus igraće za peti trofej u Ligi šampiona.

 


HD All Goals --Bayern Munich 3:2 Barcelona --12... by liveg0als

 

 

(sport.ba/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook