VIDEO/ Izdvajamo iz programa

Akcijska sedmica na Cinema TV: Od 'Ramba' do 'Univerzalnog vojnika'

Mediji12.05.15, 10:47h

Akcijska sedmica na Cinema TV: Od 'Ramba' do 'Univerzalnog vojnika'
U ovoj i sljedećoj sedmici na Cinema TV očekuju vas akcijski klasici koje ne smijete propustiti

 

Rambo: First Blood Part II/Rambo II

 

Akcija/Avanturistički, 1985.

Režija: George P. Cosmatos

Uloge: Sylvester Stallone, Richard Crenna, Charles Napier

 

 

Ratni veteran, bivši pripadnik Zelenih beretki John Rambo (Sylvester Stallone) izdržava kaznu u jednom federalnom zatvoru. Američke vlasti su dobile informaciju da su neki vojnici koji se vode kao nestali u akciji u vijetnamskom ratu vjerovatno još živi u zarobljeništvu. Pukovnik Trautman (Richard Crenna) je ovlašten da angažira Ramba za ovu opasnu spasilačku misiju u čiji uspjeh malo ko vjeruje. Međutim, Rambo će kroz niz nevjerovatnih avantura dokazati da ništa nije nemoguće.

 

Film je nominiran za Oscara u kategoriji najboljih zvučnih efekata, a osvojio je nagradu Golden Screen.

 

Emitiranje:

 

Nedjelja, 17.05. u 20:10

Ponedjeljak, 18.05. u 22:00

 

A Simple Plan/Jednostavni plan

 

Triler/Krimi, 1998.

Režija:  Sam Raimi

Uloge: Bill Paxton, Billy Bob Thornton, Bridget Fonda

 

 

Hank (B. Paxton) živi u mirnom ruralnom američkom gradiću i ima sve što može poželjeti - sretno je oženjen, žena (B. Fonda) mu je trudna, vesele se djetetu, ima pristojan i solidno plaćen posao, dobre prijatelje i susjede. Kad jednog dana sa svojim mentalno zaostalim bratom Jacobom (B. B. Thornton) i prijateljem Louom (B. Briscoe) u šumi nađe mali avion pod snijegom, s mrtvim pilotom i vrećom punom novca, njegov će se život potpuno promijeniti.


Film je dobio niz nagrada, a treba istaknuti da je Billy Bob Thornton za ulogu Jacoba bio nominiran za Oscara i Zlatni globus u kategoriji najbolje muške sporedne uloge. Scott B. Smith bio je nominiran za Oscara za najbolji adaptirani scenarij.

 

Emitiranje:

 

Petak, 22.05. u 20:10 sati

 

Universal Soldier/Univerzalni vojnik

 

Akcija/Sci Fi, 1992.

Režija: Roland Emmerich

Uloge: Jean-Claude Van Damme, Dolph Lundgren, Ally Walker

 

 

Tokom Vijetnamskog rata, američki vojnik Luc Deveraux (Jean-Claude Van Damme) naleti na manijakalnog vojnika Andrewa Scotta (Dolph Lundgren), koji izgleda da provodi svoj vlastiti genocid. Luc pokušava stati na put pokolju, ali svoj hrabar čin plaća životom. Vlada odluči zamrznuti njihova tijela, kao dio tajnog projekta o stvaranju univerzalnih borbenih robota. Mnogo godina kasnije, Luc je takoreći savršeni robot ubica, ali mu povremena sjećanja na prethodni život ne daju mira. U međuvremenu, radoznala novinarka Veronica Roberts (Ally Walker) otkriva tajnu “Univerzalnih vojnika”..

 

Emitiranje:

 

Četvrtak, 21.05. u 20:10 sati

Petak, 22.05. u 22:10 sati

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook