Novi projekt poznatog glumca

(Ne)stand-up komedija Harisa Burine 'I ovo... I ono... I sve' 19. maja u Zenici

Kultura10.05.15, 18:04h

(Ne)stand-up komedija Harisa Burine 'I ovo... I ono... I sve' 19. maja u Zenici
Novi projekt Harisa Burine, po uzoru na stand-up komedije koje su sada u trendu, iako sam ne voli reći da je to klasični stand-up, zasigurno će „osvojiti“ publiku

 


To su istinite priče, koje je u svojoj izuzetno bogatoj glumačkoj karijeri lično doživio Haris Burina, a prvi put će te priče „upakovati“ u predstavu za javno izvođenje. Premijerno izvođenje ove (ne) stand-up komedije planirano je za 19. maj u Cabaret Clubu Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici.


Ovaj Harisov (ne)stand-up projekat uslijedio je nakon izuzetnog uspjeha njegove monodrame Ćorkan (Ivo Andrić), koju je izveo preko 130. puta, širom regiona, a na dugogodišnji nagovor njegovih prijatelja.

 

Burina svojom predstavom „I ovo... I ono... I sve“ ide u korak s vremenom, jer je upravo ova predstava ono što našu pozorišnu publiku može zaintrigirati i „dozvati“ da (po)gledaju.


Odmah nakon premijerne izvedbe, koja je predviđena za 19. maj u Zenici, planirana je i velika turneja Harisa Burine – „I ovo... I ono... I sve“ -  u Bosni i Hercegovini i regiji. 

 

Singl „I ovo... I ono... I sve“, koji je objavljen prije mjesec dana na youtube.com predstavlja uvod u ovaj projekat – ne stand up comedy show.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook