UPISALI POBJEDE

Željezničar i Sarajevo najozbiljniji kandidati za titulu: Derbi odlučuje o novom prvaku?

Sport09.05.15, 19:31h

Željezničar i Sarajevo najozbiljniji kandidati za titulu: Derbi odlučuje o novom prvaku?
Fudbaleri Sarajeva i Željezničara važnim pobjedama u 26. kolu Premijer lige BiH nastavili su borbu za titulu prvaka

Sarajevo je na svom teranu pobijedilo aktuelnog prvaka - mostarski Zrinjski iz  s 1:0, dok je Željezničar s 3:0 savladao Velež u Mostaru.

 

Utakmica na ''Koševu'' nije ponudila dopadljiv nogomet. Iako je meču prisustvovao za bh. prilike veliki broj gledalaca, nije bilo mnogo prilika za pogotke.

 

Zrinjski tokom cijelog susreta igrao dobro, ali jedini pogodak na ovom meču postigao je napadač Sarajeva Benko na asistenciju Stojčeva u 80. minutu. Sarajevo je tim golom osvojilo važne bodove u borbi za titulu.

 

Željezničar je u Mostaru poveo u 25. minutu a strijelac je bio Bajić na asistenciju Kokota. Tim rezultatom je završeno prvo poluvrijeme.


 

U nastavku meča Velež je svim snagama pokušavao doći do izjednačujućeg gola, ali gosti iz Sarajeva su se dobro branili. Velež je ostao s deset igrača, što su nogometaši Željezničara znali iskoristiti.

 

U samom finišu utakmice postigli su dva gola, prvi je postigao Bogdanović, a drugi u sudijskoj nadoknadi Beganović.

 

Široki Brijeg je poražen od Čelika na ''Bilinom polju'' s 5:3, te je vjerovatno da šampionske ambicije Širokobriježana nestaju u ovom kolu.


 

Čelik je poveo već u trećoj minuti susreta pogotkom Popovića, ali Široki u 31. minutu dolazi do izjednačenja preko Kresingera.  U samom finišu prvog poluvremena Čelik postiže novi gol, a strijelac je bio Bajraktarević.


Treći gol domaći su postigli u 66. minutu preko Karića, a do kraja meča postignuta su još tri gola. Prvo je na 4:1 povisio Dedić, zatim je igrač Širokog Menalo smanjio na 4:2. Karića je postigao i peti gol za Zeničane, dok je konačni rezultat 5:3 postavio Peko.

 

U ostalim susretima 26. kola Zvijezda i Sloboda su remizirale bez postignutih golova, Drina je pobijedila Olimpic s 3:0, a Travnik Slaviju s 2:0.

 

Večeras u 20 sati igraju Borac i Vitez, a sutra od 17 sati Mladost i Radnik.

 

(FENA/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook