UOČI VEČERAŠNJEG KONCERTA U TIPSARENI

Dino Merlin u Austriji: Gradonačelnik Linza za bh. zvijezdu organizovao specijalni doček i priredio mu...

Showbizz09.05.15, 17:37h

Dino Merlin u Austriji: Gradonačelnik Linza za bh. zvijezdu organizovao specijalni doček i priredio mu...
Nakon Linza, Merlin dolazi u Sarajevo gdje će uslijediti kulminacija turneje na najvećem stadionu Bosne i Hercegovine - Koševu, 25. jula, što je ujedno i jedini koncert koji će Dino Merlin održati ove godine u BiH

 

Posljednji koncert pred spektakl na Koševu 25. jula, koji publika u regionu s nestrpljenjem očekuje, najveća muzička zvijezda na Balkanu, Dino Merlin, održat će večeras u jednoj od najvećih dvorana Austrije - „TipsAreni“ u Linzu.


Kako je saopćio organizator koncerta, sve karte su rasprodate i sve je spremno za ovaj veličanstveni događaj, a Dino Merlin raduje se ponovnom susretu sa vjernom publikom u Austriji, ali i sa onima koji će za ovu priliku u Linz doputovati iz susjednih zemalja kako bi uživali u omiljenim hitovima svog najdražeg izvođača.


Koliku je pažnju izazvao koncert najpoznatijeg bh. kantautora svjedočii činjenica da je gradonačelnik grada Linza, gospodin Klaus Luger, za Dinu Merlina, njegov menadžment i organizatore ovog muzičkog događaja, večer uoči koncerta organizovao svečani prijem i večeru. Tom prilikom gradonačelnik je pripremio prigodne poklone za Čarobnjaka, ali i bh. zvijezda je uzvratila znakom pažnje.


Prema protokolu, druženje se danas nastavlja obilaskom svjetski poznatog muzeja moderne umjetnosti Lentos Art, a Dino Merlin obećava da će večeras, sa svojim Hotel Nacionalom, publici u Linzu prirediti koncert za pamćenje.  


Nakon Linza, Merlin dolazi u Sarajevo gdje će uslijediti kulminacija turneje na najvećem stadionu Bosne i Hercegovine - Koševu, 25. jula, što je ujedno i jedini koncert koji će Dino Merlin održati ove godine u BiH.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook