DEPO VIKEND PREPORUKE

NO SIKIRIKI: Uživajte uz Edu Maajku, plešite na Funkanomicse ili ćeifite u Zoilandu...

Zabava08.05.15, 13:27h

NO SIKIRIKI: Uživajte uz Edu Maajku, plešite na Funkanomicse ili ćeifite u Zoilandu...
Dolazi topli i sunčani vikend za koji vam DEPO portal i ove sedmice donosi vrhunske preporuke. Vaše slobodno vrijeme ne mora biti ispunjeno dosadom, zato požurite i relaksirajte se u novootvorenom Zoilandu ili pak izbacite sav stres od posla na nekoj od odličnih svirki koje vas čekaju u Sarajevu

 

VIKEND KONCERT: Edo Maajka u Slozi 

 

Poznati bh. reper Edo Maajka nastupit će danas, 8. maja u Sarajevu.

 

Koncert će održati u Cinemas Clubu, Sloga, a kao gosti pojavit će se Frenkie i DJ Soul.

 

Ako još niste stigli kupiti svoje ulaznice, požurite danas, po cijeni od 12KM.

 

Možete ih kupiti na blagajni kluba, na platou Skenderije te na blagajni BKC-a.

 

edo-majka

 

VIKEND LITERARNI TRILER: 'Farma' autora Toma Roba Smitha


Ako niste za burne izlaske, počastite sebe dobrom knjigom, npr. novim, dugoočekivanim romanom izvrsnog britanskog autora Toma Roba Smitha koji je na književnoj sceni debitirao međunarodnim bestselerom "Dijete 44".

 

Radnja prati mladog muškarca Daniela kojeg iznenada naziva otac i kaže mu da mu je majka Tilde smještena u psihijatrijskoj ustanovi u Švedskoj, zemlji u koju su se preselili nakon mirovine. Ubrzo nakon oca javlja se i majka koja govori sinu da stiže u London i moli ga da ne povjeruje ni u što što mu otac govori.

 

farma-tom-rob-smith

 

Tilde u britansku metropolu dolazi u potpuno izbezumljenom stanju očajnički pokušavajući sinu objasniti što joj se sve događalo od odlaska iz Londona i selidbe na švedsku farmu snova, a Daniel postaje nevoljni sudac majčine priče o tajnama, lažima, zločinu i uroti u koju je, navodno, umiješan i njegov otac.

 

Zastrašujuće klaustrofobičan, roman koji se čita bez daha... Ko bi mogao odoljeti ovako intrigantnoj priči?

 

VIKEND  IZLOŽBA: 'Tito - triologija' Milomira Kovačevića Strašnog u Zvonu

 

U ponedjeljak, 4. maja, 35 godina nakon što nas je napustio Josip Broz Tito, u sarajevskoj galeriji Zvono otvorena je izložba fotografija 'Tito-triologija' Milomira Kovačevića Strašnog.
 
 
Na pedeset fotografija Milomira Kovačevića obuhvaćen je period od 29. novembra (Dan republike) 1989. do istog datuma 2014. godine.

 

Razlika na ulicama i izlozima zabilježena je na fotografijama omiljenog sarajevskog fotografa. Riječ je o bilježenju jednog vremena, bez simpatija i osuda, dokumentu o nestanku jedne ideologije i onome što ju je zamijenilo.

 

''Tito-triologija'' ujedno je i prva izložba Strašnog snimljena u poslijeratnom Sarajevu koja će biti u Sarajevu predstavljena.
 

 

tito-triologija

 

 

VIKEND SVIRKA: 'Funkanomics' i 'dancefloor boom' u Kaktusu

 

U klubu Kaktus koji se nalazi na platou KSC Skenderija, ovaj petak ludu zabavu donosi vam njemačka atrakcija Funkanomics .

 

Lokalnu podršku čine: Zlijay aka Mixmaster Zlee, MPJ Slo, Audio InFunktion & Repetitor VJz.

 

 Ako još niste znali, Funkanomics su trojac iz Njemačke, a njihov zvuk je najlakše opisati kao - dancefloor bom!

 

 Bilo da je riječ o hiphop, funk, breaks, dnb, electro ili bilo kojem drugom zvuku, ovi momci jednostavno ne znaju pogriješiti, čega god se dohvate rezultat je isti - ples !

 

Uvjerite se u njihovo umijeće u videu, a potom dođite i zabavite se uživo!

 

 

 

VIKEND RELAKSACIJA: 'Zoiland' - ljetna bašta i zabavni dječiji park

 

Najsvježiji hit u Sarajevu nedavno je, ispred Zetre, otvoreni 'ZOILAND', jedinstveni kompleks ljetne bašte i dječijeg zabavnog parka.


Ako imate djecu, ovo je mjesto idealno za vas, makar je to sasvim opravdano slučaj i ako ste sami. 

 

Naime, Zoiland nudi potpuno nove  zabavne sadržaje u centru grada s ciljem promocije sporta i sportskih aktivnosti, kao i unaprjeđenja zdravih stilova života. 

 

zoiland

 

U tom pravcu otvorena je vanjska ljetna bašta (caffe bar) sa pogledom na nogometni teren, dječiji zabavni park/ igraona sa pratećim sadržajima (tobogani, klackalice, klupa od drveta, kućica za igru, ljuljačke, dječije igralište i sl.), prostor za rolanje i biciklizam, te šetalište za građane.
 

 
Lokacija dječijeg zabavnog parka okružena je zelenilom i drvećem i  idealna je za boravak djece tokom ljetnih mjeseci, kao i proslave dječijih rođendana na otvorenom. 

 

Posjetite Zoiland i odmorite se kao čovjek!

 

 

(DEPO PORTAL/mr)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook