Bivši kapiten otvoreno

Muhamed Toromanović otkrio zašto je napustio reprezentaciju

Sport07.05.15, 12:39h

Muhamed Toromanović otkrio zašto je napustio reprezentaciju
Muhamed Toromanović, rukometaš francuskog Creteila, odlučio je da napusti rukometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Sada već bivši kapiten za magazin Dani govorio je o razlozima odlaska iz državne reprezentacije

 


- Atmosfera je odlična, momci su super i imao sam korektan odnos sa selektorom. Ono što me mučilo posljednjih mjeseci jeste da sam davao sve od sebe u reprezentaciji, da sam bio kapiten, ali samo sam doživljavao razočarenja. Mi smo se zadovoljili plasmanom u Katar, tamo smo mogli biti bolji, ali nama je bio dovoljan sami odlazak na SP. Stvorili smo igrački ekipu, koja se trenutno zadovoljava prosjekom. Mene kao čovjeka i kao patriotu je to zaboljelo, jer sam svjestan da imamo kavliteta za mnogo više, međutim ništa se nije mijenjalo nabolje. Jednostavno smo stali sa napretkom i mučili smo se u igri, govori Toromanović, koji ističe da su pripreme za mečeve bile jako loše.

 

- Nismo ništa radili na poboljšanju, ne mogu, ali moram reći da su pripreme za mečeve bile jako loše. Ja nisam nikada u reprezentaciju dolazio reda radi, ja sam želio da sam tu 100 posto ili nikako, a u posljednje vrijeme trpio sam mnogo toga i došao do trenutka kada više nisam mogao, govori bivši kapiten.

 

Na Toromanovićeve tvrdnje selektor Dragan Marković nije želio da reaguje, rekavši kako ta priča nije za novine:

 

- Nemam komentar, ako naši ljudi nisu dosad vidjeli ko je Dragan Marković, onda neka bude tako. Ja ne bih da se sa Toretom prepucavam preko novina, jer to nije ni moj ni njegov nivo. Imali smo korektan odnos, a on je odlučio da ode, tako da je to za mene završena priča, kao i Litvanija, te se okrećemo novim izazovima.

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook