23. kolo Premijer lige BiH

Dvije utakmice u isto vrijeme: MUP KS-a spreman za navijače

Sport22.04.15, 09:30h

Dvije utakmice u isto vrijeme: MUP KS-a spreman za navijače
MUP Kantona Sarajevo izdao je saopštenje u kojem kažu sa su spremni na organizovan dolazak navijača na ove stadione, kako iz Sarajeva, tako i iz Tuzle

 

U 23. kolu Premijer lige BiH na Otoci se sastaju Olimpic - Sarajevo, a na Grbavici Željezničar - Sloboda. Susreti se igraju u 16.30, a u isto vrijeme se igra i meč u Istočnom Sarajevu između Slavije i Veleža.

 

Dva susreta u isto vrijeme

 

Tim povodom MUP Kantona Sarajevo izdao je saopštenje u kojem kažu sa su spremni na organizovan dolazak navijača na ove stadione, kako iz Sarajeva, tako i iz Tuzle.

 

- Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspolaže informacijama o mogućem organizovanom dolasku većeg broja navijača pomenutih klubova. S tim u vezi, nadležne policijske uprave će formirati štabove osiguranja i sačiniti Operativne planove, kojima će biti obuhvaćeno fizičko, operativno, saobraćajno i kontra-diverziono osiguranje pomenutih događaja. Operativnim planovima će se odrediti konkretni zadaci i angažovati dovoljan broj policijskih službenika koji će biti raspoređeni u skladu sa istim. Također, predviđen je i određeni broj policijskih službenika koji će biti u rezervi za slučaj eventualne potrebe. Operativno-komunikacijski centar MUP-a Kantona Sarajevo će koordinirati cjelokupne aktivnosti na području Kantona Sarajevo, koje će biti poduzete u vezi sa osiguranjem pomenutih utakmica. S obzirom na specifičnu situaciju kada se na području Kantona Sarajevo istovremeno osigravaju dvije fudbalske utakmice, na kojima se očekuje veći broj navijača, apelujemo na sve građane, a posebno na navijače da se uzdrže od bilo kakvih aktivnosti koje bi uticale na sigurnost, odnosno remećenje javnog reda i mira kao i činjenje krivičnih djela.

 

Očekujemo da ove manifestacije proteku u atmosferi fer i sportskog navijanja, kaže se u saopštenju, te dodaje:

 

Bez tolerisanja

 

- Policijski službenici Uprave policije ovog Ministarstva će poduzeti sve mjere i radnje u skladu sa zakonom, svojom nadležnošću i operativnim planovima, kako bi se preduprijedile nezakonite radnje pojedinaca ili grupa, koje se neće tolerisati, napisano je na zvaničnoj stranici MUP-a KS-a.

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook