Video / Nisu mogli sakriti oduševljenje

Kako izgleda kada američki kuhari prvi put probaju sarmu?

Lifestyle16.04.15, 15:31h

Kako izgleda kada američki kuhari prvi put probaju sarmu?
Neka jela im baš nisu legla, dok su sarme još jednom dokazale da im nema ravnih!

 

Da je sarma omiljeno jelo naše regije, to svi znamo. Može da bude od kiselog kupusa, zelja, bez mesa, a mnogi se kunu da je najbolja kad je nekoliko puta podgrijana. Nezaobilazni je dio porodičnih ručkova, recepti se prenose s koljena na koljeno, dok se majke i bake takmiče čija je sarma bolja.


A da li ste se ikada pitali kako izgleda kada neko prvi put proba ovaj biser balkanske trpeze? U zanimljivom videu braća Mike i Josh, zvijezde nove MTV-jeve kulinarske serije Brothers Green:EAT!, su imali zanimljiv zadatak – da sa povezom preko očiju isprobaju različite specijalitete sa svih krajeva svijeta i pokušaju da pogode šta jedu i odakle ta jela potiču.


Neka jela im baš nisu legla, dok su sarme još jednom dokazale da im nema ravnih!

 


Inače, braća Greenfielda dolaze iz predgrađa Bruklina pravo na MTV kanal sa svojim kulinarskim showom »Brothers Green: EATS!« u kojem će spremati brza, laka i slasna jela koristeći jednostavne sastojke koji su pristupačni i svima dostupni, a na nevjerovatno lak i zabavan način! 

 

Da li će i sarma biti uključena u njihov meni saznajte u videu u kojem su Mike i Josh čak naučili naš jezik.

 


Šta će Braća spremati u njihovoj otkačenoj kuhinji saznajte ove nedjelje na MTV kanalu od 20:40 ili reprizno ponedeljkom i četvrtkom u 21:00, utorkom u 22:40 i srijedom u 21:05.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook