Video/ Četvrtfinalne utakmice Lige prvaka

Barcelona u Parizu slavila sa 1:3 protiv 'oslabljenog' PSG-a, 'mali' Porto pomeo Bayern sa 3:1

Sport15.04.15, 21:59h

Barcelona u Parizu slavila sa 1:3 protiv 'oslabljenog' PSG-a,  'mali' Porto pomeo Bayern sa 3:1
U okviru večerašnjih utakmica četvrtfinala Lige prvaka "mali" Porto je deklasirao veliki Bayern sa čak 3:1, dok je nezaustavljiva Barcelona u Parizu savladala PSG sa 1:3

 

Porto je večeras na Dragao stadionu dočekao veliki minhenski Bayern. Iako je Bayern glasio za izrazitog favorita Portuglaci su uspjeli da ih pregaze sa čak 3:1.

 

Već na samom otvaranju utakmice, tačnije u drugoj minut, jedanaesterac za Porto. Nakon velike pogreške Alonsa Martinez je izašao sam ispred Neurea koji ga je srušio, a sudija pokazuje na bijelu tačku. Siguran realizator bio je Quaresma koji dovodi Porto u prednost od 1:0.

 

Bayern je u 8. minuti imao priliku za poravnanje ali  Lewandowski sa tri metra glavom puca preko gola.

 

Porto je ovaj promašaj kaznio samo dvije minute kasnije. Quaresma je ukrao loptu Danteu i rutinski vanjskom matirao Neuera. U 28. minuti Bayern smanjuje.

 

Boateng je dobro ubacio s desne strane, lopta je prošla sve igrače u kaznenom prostoru, ali ne i Alcantaru, koji je s druge stative postiže pogodak za 2:1. U 33. minuti nova prilika za Porto, ubacivanje Sandra uz nespretnu reakciju Neura završilo je na prečki gostujućeg gola.

 

U 65. minuti Martinez zabija za 3:1. Nakon velike pogreške Boatenga, Martinez je zaobišao Neuera i loptu plasirao u mrežu, i postavio konačan rezultat utakmice.

 

Do kraja je Bayern pokušavao doći do pogotka ali bezuspješno. Bavarci će u Munchenu 21. aprila pokušati da sustignu ogromnu prednost Porta.

 

Barcelona je na gostovanju u Parizu savladala domaći PSG sa 3:1. Nezaustavljivu Barcu je u vodstvo doveo Neymar nakon odlične asistencije Messija.

 

U 67. minuti Barcelona stiže do novog pogotka. Suarez je u šesnaestercu kroz noge provukao Luizu, zatim izbacio još dvojicu odbrambenih igrača PSG-a i onda zabio za 2:0. 

 

U 79. minuti, ponovo je na sceni Suarez. Ovaj put nakon asistencije Macherana Urugvajac zabija za 3:0.

 

PSG do utješnog pogotka dolaz u 82. minuti kada Van der Wiel zabija za konačnih 1:3.

 

PSG će u uzvrati, sa Ibrahimovićem, pokušati nadoknaditi ogroman zaostatak.

 

Evo kako je to sve izgledalo: 

 

Neymar postiže prvi pogodak za Barcelonu

 

A evo kako Suarez postiže 0:2 protiv nemoćnog PSG-a

 

 

A evo i tri gola u Porto - Bayern meču

 

 

 

(oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook