Šest stvari koje uništavaju vaš izgled

Radite li vi ove modne greške? Nemojte biti hodajući stilski fijasko!

ŽENA iN13.04.15, 15:27h

Radite li vi ove modne greške? Nemojte biti hodajući stilski fijasko!
Slažemo se oko one 'o ukusima se ne raspravlja' – svatko na svoj način doživljava modu, poigrava se bojama, krojevima i odjevnim komadima. No neka univerzalna pravila ipak postoje

 

Ovo je 6 najčešćih modnih grešaka koje trebate izbjegavati pod svaku cijenu:

 

Zanemarivanje građe tijela


 
Ako imate 'ljubavne ručke' oko trbuha, izbjegavajte traperice s niskim strukom. Da, znamo da super stoje curkama s užim gornjim dijelom tijela, ali to ne znači da se pod svaku cijenu morate ugurati u njih – svatko od nas građen je na određen način. Ako imaš kratke noge, izbjegavaj nošenje visokih tenisica i čizama. Ima krojeva koji će super pristajati tvom obliku tijela i kojima ćeš istaknuti svoje adute.

 


Otkrivanje previše toga


 
Otkrivanje previše toga odjednom nije seksi – važno je biti umjeren! Ako ćete odjenuti majicu s većim dekolteom, nemojte istovremeno isfurati ultra kratku minicu. Odaberite jednu stvar koju želite istaknuti, ali dozirajte kako ne biste izgledali vulgarno, a ne seksi.

 


Kupovanje prevelike ili premale odjeće


 
Postoji razlog što je na svakom odjevnom predmetu označena veličina – da nam olakša proces kupovine. Jednako kao što je pogrešno kada se pokušavamo uvući u ultra male kratke hlačice, a osjećamo da nam krvotok staje, nije fora hodati u nečemu što nam pristaje otprilike kao vreća za smeće. Prevelika ili premala odjeća ne ističe naše prednosti.

 


Stavljanje previše nakita


 
Osim ako naravno ne želite izgledati kao božićno drvce! Ovo je posebno važno imati na umu ako imate 'snažan i upečatljiv' nakit – nemojte staviti naušnice, ogrlicu, prsten i narukvicu u isto vrijeme. Jedan komad više će doći do izražaja i lijepo upotpuniti vašu modnu kombinaciju. Ako si baš ne možete pomoći, odaberite dva, ali vodite računa da su dobro iskombinirana.

 


Odabir krivog rublja


 
Ovo se često događa, posebno u ljetnim mjesecima; grudnjaci u boji ili s uzorcima ispod bijele košulje te gaćice čiji se rubovi ocrtavaju na tajicama i laganim haljinama nisu najbolji izbor. Treba voditi računa koje ćemo donje rublje odjenuti ispod određenog odjevnog predmeta. Ako nosite hlače ili tajice s niskim strukom, izbjegavajte tanga gaćice – osim ako ne želite da pola škole vidi vaše donje rublje.

 

Previsoke pete


 
Vrtoglavo visoke pete stoje dobro jedino curkama s naslovnica časopisa i iz filmova, a sigurni smo da i one muku muče s hodanjem u istima. Osim ako niste prirodni talent za nabadanje u štiklama, bolje je da izbjegavate previsoke pete. Osim što postoji opasnost da iskrenete gležanj, izgledat ćete smiješno.

 

(mojfaks.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook