Odrasla slatkica iz 'Grbavice'

Veliki uspjeh bosanske glumice: Luna Zimić Mijović sa Michaelom Caineom i Jane Fonda u filmu 'Youth'

Kultura12.04.15, 16:51h

Veliki uspjeh bosanske glumice: Luna Zimić Mijović sa Michaelom Caineom i Jane Fonda u filmu 'Youth'
Luna Zimić Mijović, mlada sarajevska glumica koje se sjećamo iz fima "Grbavica“, a koja sada iza sebe ima preko 12 filmova, glumit će u filmu "Youth“ italijanskog oskarovca, Paola Sorrentina, a u kojem glavne uloge nosi krema holivudskog talenta

 

U filmu glume Michael Caine, Jane Fonda, Harvey Keitel, Rachel Weisz i Paul Dano


- Mogu samo reći da dvoje starih prijatelja se nalaze u jednom hotelu u Alpama, gdje razgovaraju, odnosno u starosti proživljavaju svoju mladost – kazala je o filmu Luna Zimić Mijović, dodajući da će se do 16. aprila znati i da li će film biti prikazan na filmskom festivalu u Kanu, te da je jedan od četiri filma koji su italijanski favoriti. 


Tim povodom oglasila je Jasmila Žbanić, redateljica filma Grbavica.


- Luna Zimić Mijović je imala 12 godina kada smo radili casting za "Grbavicu". Bila je talentovana, pametna, duhovita djevojčica i divno ljudsko biće. Njen multitalenat nas je pokorio, a njena posvećenost filmu je cijelu ekipu iznova očaravala ( nije htjela kući sa seta, nismo je mogli otjerati ni po noći, ni po danu). Igrala je i u na "Na putu" ( te u 6 drugih igranih filmova), a u "Otoku ljubavi" Luna je režirala ekipu druge kamere i radila kao kreativna asistentica, te jako doprinijela dobroj energiji filma. Beskrajno sam ponosna što je danas glumica Paolo Sorrentina u njegovom novom filmu "Youth". Lunin talenat je kosmički i nepokolebljiv. Bravo ljubavi - napisala je Žbanić.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook