21. KOLO PREMIJER LIGE BIH

Remi Širokog i Borca, Željezničar uvjerljivo slavio kod kuće!

Sport11.04.15, 18:38h

Remi Širokog i Borca, Željezničar uvjerljivo slavio kod kuće!
U derbi susretu 21. kola nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine Široki Brijeg i Borac iz Banja Luke na stadionu ''Pecara'' odigrali su meč bez golova

 

Borac je pokazao da se radi o dobroj ekipi nakon što je u proteklom periodu ostvario dobre rezultate na teškim gostovanjima. Iako je Široki Brijeg danas imao posjed lopte i veći broj prilika za gol, Borac je uspio da se odbrani i osvoji bitan bod u borbi za nastup u evropskim takmičenjima.

 

Širokobriježani se nalaze na dobrom putu da osvoje novu titulu prvaka BiH, ali rezultati u posljednja dva kola mogli bi ih zaustaviti u ostvarenju tog cilja. Nakon ''kiksa'' protiv Zvijezde u Gradačcu u 20. kolu (0:0), Široki je danas ponovo remizirao i dao šansu pratećim ekipama da mu se bodovno približe.

 

Olimpic i mostarski Velež odmjerili su snage na stadionu ''Otoka'' u Sarajevu, a domaćin iz Sarajeva je osvojio tri boda zahvaljujući Muharemoviću, koji je u 35. minutu postigao gol iz slobodnog udarca.

 

Olimpic je nastavio s dobrim igrama u ovoj sezoni i sigurno je da ''vukovi'' u ovoj sezoni imaju visoke ambicije.

 

Željezničar je na ''Grbavici'' osvojio tri boda protiv Drine iz Zvornika. Sarajevski ''Plavi'' su postigli dva gola u prvom poluvremenu, a strijelci su bili Beganović u 31. i Bogdanović u 35. minutu.

 

Željezničar se na taj način iskupio pred domaćim navijačima za remi na svom terenu iz prošlog kola protiv Radnika (1:1).

 

Branilac titule prvaka Zrinjski u Mostaru je savladao tuzlansku Slobodu s 1:0. Jedini pogodak u tom meču postigao je Šćepanović u 73. minutu.

 

Čelik je na stadionu ''Bilino Polje'' savladao Mladost pogotkom Dedića u 60. minutu, dok je Slavija u Lukavici bila bolja od Zvijezde iz Gradačca rezultatom 2:1.

 

Sutra se sastaju Radnik i Vitez, dok u ponedjeljak igraju Travnik i Sarajevo.

 

 

(FENA/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook