Depo preporuke

Vikend prepun događaja: Od Šabana Šaulića do 'Brašna u venama'

Nedjeljni magazin10.04.15, 11:20h

Vikend prepun događaja: Od Šabana Šaulića do 'Brašna u venama'
Dočekali ste kraj radne sedmice i zaslužili odmor, ali i dobar provod. Ako još uvijek ne znate kojima sadržajima ispuniti ovaj aprilski vikend, DEPO Portal je za vas pripremio odlične preporuke

 

VIKEND DERNEK: Šaban Šaulić u Zenici

 

Šaban Šaulić_bajramski dernek na jezeru Modrac

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić u subotu, 11. aprila, održat će veliki koncert pred zeničkom publikom i to u Gradskoj areni Zenica, povodom proslave dvije godine rada i djelovanja internet portala 072info.com. Ogromno interesovanje koje vlada za ulaznicama kako kod bosanskohercegovačke javnosti tako i regionalne, pokazatelj su kako će zenička Arena ispratiti još jedan uspješan muzički projekat.

 

Ulaznice po cijeni od deset KM za parter i 15 KM za tribine možete kupiti u Tržnom centru u Zenici, a zainteresovani će ulaznice moći kupiti i pred sami početak koncerta na platou ispred Arene.

 

Osim legendarnog Šabana Šaulića, koncert će svojim interpretacijama uveličati i atraktivna Aleksandra Prijović, ali i gost iznenađenja kojeg organizatori vješto sakrivaju.

 

VIKEND SWING: DJ duo Twin Fingers u Kriterionu

 

Sarajevska publika će već u petak, 10. aprila, imati izuzetnu priliku da uživa i pleše uz zvukove electro swinga. Art kino Kriterion će prvi put biti domaćin Stefanu Milojkoviću, koji je dio DJ dua Two Fingers.

2-fingers

 

Two Fingers dolaze iz Srbije, iz Niša i poznati su po neobičnom stilu u muzici, te nesvakidašnjoj zabavi uz dress code u stilu 30-ih. Electro swing je muzički žanr koji kombinuje uticaj vintage swinga i savremenih tehnika i stilova produkcije, što objašnjava "electro" u nazivu. Uključuje zvukove poput house, hip-hop, EDMi slične kompjuterski producirane muzike, te ih često kombinuje sa muzikom live bandova.

 

VIKEND KONCERT: Goran Karan u Coloseumu

 

goran-karan-u-subotu-coloseum-clubu

U subotu, 11 aprila, u sarajevskom Coloseum Clubu nastupit će muzičar posebne karizme Goran Karan. Pored starih hitova, publika će moći uživati i u izvedbama pjesama sa zadnjeg albuma 'Čovik tvoj' koji je nastao u saradnji sa Nikšom Bratošem.


Ovaj splitski pjevač će bez sumnje sarajevsku aprilsku atmosferu upotpuniti dalmatinskim romantičnim šarmom.

 

VIKEND PREDSTAVA: 'Brašno u venama' u SARTR-u

 

Ukoliko ste propustili premijernu izvedbu predstave 'Brašno u venama' u režiji Borisa Liješčevića i po tekstu Igora Štiksa, repriznu izvedbu možete pogledati u petak u Sarajevskom ratnom teatru (SARTR). Premijera predstave nastale u produkciji SARTR-a i festivala MESS-a izvedena je u okviru programa Modul memorije.

vh-brasno-u-venama-2

 

U predstavi igraju Miki Trifunov, Kaća Dorić, Izudin Bajrović, Admir Glamočak, Selma Alispahić i Jasenko Pašić. Dramaturgiju potpisuje Dubravka Zrnčić-Kulenović, scenografiju Vedran Hrustanović, kostimografiju Lejla Hodžić, a autor muzike je Duško Šegvić.

 

'Brašno u venama' bavi se pitanjem traume koja postaje jedan od naših osnovnih identiteta, te tim gdje smo dvadeset godina nakon rata.

 

VIKEND IZLOŽBA: Finalisti nagrade 'Zvono' u Duplexu

 

juka

Izložba finalista nagrade 'Zvono', otvorena 9. aprila, moći će se pogledati i u subotu u sarajevskoj galeriji Duplex. Svoje radove su predstavili dobitnica nagrade 'Zvono 2014' Selma Selman, te finalisti Mila Panić, Irma Markulin i Bojan Stojčić.

 

Još ove subote od 20 sati u sarajevskoj kafe-galeriji Zvono možete pogledati izložbu djela savremenih umjetnika iz kolekcije Jusufa Hadžifejzovića, koja će biti postavljena do srijede, kada se u Zvono seli izložba 'Sa šina', koja je bila poklon gradu za 6. april.

 

 

VIKEND RADOSTI: Praznik u kući

 

Ukoliko je zbog vaskršnjih praznika vaš izbor ostanak u krugu porodice, evo ideje kako da van konvencionalnog načina ukrasite vaskršnja jaja.

 

 

VIKEND KONCERTI: Sarajevo International Guitar Festival


Peto izdanje Sarajevo International Guitar Festivala ove godine počinje u petak, 10. aprila, a trajat će do ponedjeljka, 13. aprila.  

sarajevo-international-guitar-festival-2015


Koncertne aktivnosti SIGF-a počet će u petak nastupom Crnogorskog gitarističkog dua kojeg čine jedan od najpoznatijih svjetskih gitarista, Goran Krivokapić, te Danijel Cerović, uspješan gitarista koji je obrazovanje stekao i kroz rad sa čuvenim Carlom Marchioneom. Druga festivalska večer, 11. april, bit će u znaku koncerta španskog gitariste, profesora na Muzičkoj akademiji u Barceloni, Guillem Pérez–Quera, dok će 12. aprila na pozornicu stupiti azerbejdžanski gitaristički virtuoz Rovshan Mamedkuliev.

 

Festival će biti zatvoren koncertom 13. aprila na kojem će nastupiti East-West Strings Project, gitaristički duo kojeg čine bosanskohercegovački gitaristi Alen Garagić i Denis Omerović, koji su ostvarili uspješne internacionalne karijere.


Svi koncerti održat će se u sali Doma Oružanih snaga BiH sa početkom u 20 sati, a ulaz na koncerte je besplatan.

 

VIKEND PARTY: Sevdah Baby u Slogi

 

sevdah-baby

Prvi put u Sarajevu imamo priliku slušati cijeli Sevdah Baby live bend. Prethodnih godina u Sarajevu gostovao je samo DJ set i svaki put je svojim fanovima priuštio nezaboravan provod. Sevdah Baby live su tvorci nezaboravnih hitova kao sto su 'Koketa', 'Ti mi se tako sviđaš', 'Beton Lady' i mnogih drugih.

 

U prodaju je pušten ograničen broj ulaznica po cijeni od deset KM u pretprodaji, paket 3+1 gratis 30 KM i na dan dešavanja 13 KM, koje možete kupiti na platou Skenderije, Ferhadiji i klubu Cinemas/Sloga.


(DEPO PORTAL)

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook