Pazite na njen miris i ukus

Ako ne želite 'pušačku' ili 'pijanu' vaginu, odmah primijenite ova pravila!

ŽENA iN08.04.15, 17:04h

Ako ne želite 'pušačku' ili 'pijanu' vaginu, odmah primijenite ova pravila!
Ukus vagine će varirati u zavisnosti od brojnih stvari, uključujući prirodne tjelesne izlučevine, tekućine koje se izlučuju kod seksualnog uzbuđenja, znoja i prehrane

 

Vrijeme je da vaginu shvatimo ozbiljno i da se napokon suočimo s istinom. Da, vagina ima miris i ukus koji variraju ne samo od žene do žene već se mijenjaju u zavisnosti od načina života koji vodimo.

 

Ukus vagine će varirati u zavisnosti od brojnih stvari, uključujući prirodne tjelesne izlučevine, tekućine koje se izlučuju kod seksualnog uzbuđenja, znoja i prehrane.

 

Ukusi i mirisi vagine, tačnije maternice vezani su za pH ravnotežu. Mliječna kiselina odgovorna je za održavanje pravilne pH vrednosti (između 3,5 i 4,5), potrebne da bi materica održavala samu sebe čistom i zdravom. Najbolja stvar koju možete da učinite za svoje spolne organe jeste da ne utičete na njen pH.

 

- Zdrave vagine imaju prirodno kiseli pH, kao i niz zdravih bakterija koje se bore s infekcijama i zadužene su da cijeli 'dizajn' funkcioniše i izgleda kako je i zamišljeno, objašnjava doktorica Meri Roser.

 

Kakav je zapravo ukus vagine?


Ukus vagine dolazi uglavnom iz nje same, pa je na taj način jača unutar same vagine nego u spoljašnjim dijelovima. Ukus nije baš kiseo, ali pomalo opor, možda zato što je vagina, nakon svega, kisela. Ponekad vagina može da ima gotovo metalni okus i / ili miris, zbog svoje visoke kiselosti. Opet, to je sve na temelju pH vrijednosti. Ženski vaginalni miris i ukus variraju, navodi MyVag.com.

 

Pušačka vagina


Pušenje daje ženskoj vulvi zadah pepeljare. Ne, nije izmišljotina. Pušenjem se u krvotok unose hemikalije koje se na kraju slivaju i do vagine.

 

Vagino idi kući, pijana si!


Da, alkohol utiče na ukus vaše vagine i to ne na dobar način, tako tvrde u You Beauty. Alkohol otvara vrata u svijet opuštenosti i razvratnosti, ali i mijenja pH. Sa stajališta Women’s Health-a, začini, luk, bijeli luk, crveno meso, mliječni proizvodi, brokuli takođe nepovoljno utiču na ukus vagine.

 

Kako poboljšati miris i ukus vagine?


Konzumirajte ananas, kivi, borovnice, mango, zeleni čaj, krastavac i peršun. 


Održavajte higijenu i to na dnevnoj bazi. Izbegavajte mirisne sapune, čuvajte uravnotežen pH i konzumirajte probiotike. Oni su najbolje što se vašoj vagini može dogoditi. Nosite čist, po mogućnosti ne sintetički donji veš i uvijek imajte na umu da je vaša vagina prekrasna.


(nadlanu.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook