SUDBONOSNA REČENICA

Vjerovali ili ne: Brad Pitt predvidio raspad bivše Jugoslavije

Showbizz06.04.15, 14:34h

Vjerovali ili ne: Brad Pitt predvidio raspad bivše Jugoslavije
Kada je 1988. godine prvi put izvadio pasoš i bukirao let za Jugoslaviju, Brad Pitt je imao 24 godine i nekoliko sitnih uloga u “Dalasu” i propalim humorističnim serijama

 Brad je tada zarađivao za život reklamirajući lanac meksičkih restorana u odijelu maskote, ogromne kokoške. Zato mu se glavna uloga u američko-jugoslovenskoj koprodukciji “Tamna strana sunca” učinila kao životni bingo.

 

Plata od 1.523 dolara nedjeljno, sedam nedjelja boravka na jadranskoj obali i prilika da na snimanju vozi motor su ga doveli u Dubrovnik i Boku Kotorsku, gde je reditelj Božidar Nikolić snimao film.

 

- Otišao sam u Los Anđeles na audiciju na kojoj se pojavilo 400 momaka. U užem izboru ostala su dvojica. Agenti su me nagovarali da izaberem drugog momka, ali ja sam se odlučio za Brada Pitta. Kada je saznao da je dobio ulogu, skakao je od sreće - rekao je svojevremeno Božidar Nikolić za "Jutarnji list".

 

Brad Pitt snimio prvi film u Crnoj Gori 1988. godine

 

 Pitt se brzo spakovao i doletjeo na Jadran. U filmu je tumačio mladića koji ima retku alergiju na sunce, pa dobar dio filma glumi u kostimu s fetišističkom kožnom maskom na glavi.
Brad je kasnije za američke magazine ispričao da je već tada osjetio napetost između naroda u tadašnjoj Jugoslaviji.

 

- I na setu sam osjetio da nešto nije u redu. Stalno su se glasno raspravljali i svađali se. Mogao sam da napipam mržnju - govorio je Pitt.

 

 

(alo.rs/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook