Vizart film iz Banjaluke poziva

Konkurs za mlade filmske autore otvoren do 5. maja

Kultura05.04.15, 12:23h

Konkurs za mlade filmske autore otvoren do 5. maja
Pravo učešća na konkursu imaju svi mladi iz Bosne i Hercegovine starosti od 18 do 30 godina, a izabrani kanidati dobit će priliku da snime polusatne dokumentarne filmove u profesionalnoj produkciji uz stručnu podršku tima "Vizart filma", koji će sa autorima raditi na razradi njihovih ideja, pripremama za snimanje i produkciji

 

"Vizart film", produkcija iz Banjaluke, poziva mlade filmske autore da prijave svoje ideje na konkurs “Filming The Other” koji je otvoren 2. aprila i trajat će do 5. maja.

 

Pravo učešća na konkursu imaju svi mladi iz Bosne i Hercegovine starosti od 18 do 30 godina, a izabrani kanidati dobit će priliku da snime polusatne dokumentarne filmove u profesionalnoj produkciji uz stručnu podršku tima "Vizart filma", koji će sa autorima raditi na razradi njihovih ideja, pripremama za snimanje i produkciji.

 

Ovaj konkurs je nastavak projekta "Filming the Other" koji je "Vizart film" realizovao tokom prošle godine, a čiji je rezultat bio omnibus dokumentarac čija je premijera održana u februaru u Banjoj Luci.

 

Za razliku od prošle godine kada je tema bila kulturna različitost, ove godine fokus pažnje će biti usmjeren na ranjive kategorije društva, marginalizovane i diskriminisane grupe, saopćeno je iz "Vizart filma".

 

Ove aktivnosti se provode u sklopu projekta "Dijalog za budućnost", koji implementiraju UNDP, UNICEF i UNESCO u partnerstvu s Predsjedništvom Bosne i Hercegovine.

 

Projekat "Dijalog za budućnost" finansira se sredstvima Ureda Ujedinjenih nacija za podršku i izgradnju mira/Fonda za izgradnju mira (PBF).

 

(Fena/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook