Najljepša teniserka svijeta

Ana Ivanović: O Sarajevu se priča...

Sport04.04.15, 16:04h

Ana Ivanović: O Sarajevu se priča...
Sportski svijet neće je zapamtiti samo kao lijepo lice, ona je zauvijek ostavila trag u tenisu kao grand slam šampionka i kao neko ko je uspio biti na vrhu ženskog karavana

 

Ona je talentirana, senzitivna i inteligentna, anđeoskog izgleda, poput holivudske glumice, s osobnošću koja u isto vrijeme isijava i jednostavnost i osebujnu ženstvenost. Srbijanska teniserka Ana Ivanović (27) spada u red najatraktivnijih sportistkinja na svijetu.

 

No, sportski svijet neće je zapamtiti samo kao lijepo lice, ona je zauvijek ostavila trag u tenisu kao grand slam šampionka i kao neko ko je uspio biti na vrhu ženskog karavana. Srbijanka je 2008. godine osvojila Roland Garros, bila je prva igračica svijeta, a trenutno zauzima šesto mjesto na WTA listi.

 
Ana je u intervjuu za "Dnevni avaz" željela zahvaliti na velikoj podršci koju dobiva iz Bosne i Hercegovine.


 
- Divno je čuti da imam navijače u BiH i željela bih zahvaliti svima na izuzetnoj podršci koju dobivam. Ona mi mnogo znači. U Sarajevu sam bila s roditeljima kao mala, kada sam imala tri godine, u posjeti rođacima koji su tada živjeli na Ilidži - kazala je Ivanović.


 
Na pitanje planirate li opet posjetiti Sarajevo, Ana kaže:


 
- O Sarajevu se priča. Čula sam mnogo puta koliko je to lijep, prekrasan grad. Definitivno mi je u planu da ga ponovo posjetim. Radujem se tome.


 
Od naših tenisera ona poznaje Amera Delića, ali kaže da ga ne viđa više na turnirima, jer je preuzeo selektorsko mjesto: "Ali, tu je mladi Damir Džumhur, koji konstantno napreduje na ATP rang-listi i sigurno ima kvalitet i potencijal za još bolje rezultate.", kaže Ivanović.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook