Saradnja sa Refresh produkcijom

Udružene domaće filmadžije: DEPO ZONA koproducent i digitalni distributer igranog filma 'Žaba'

Kultura03.04.15, 11:02h

Udružene domaće filmadžije: DEPO ZONA koproducent i digitalni distributer igranog filma 'Žaba'
DEPO ZONA je preuzela i prava digitalne distribucije svih dosadašnjih igranih i dokumentarnih filmova ove kuće i njenih prestižnih autora

 

DEPO ZONA, vodeća platforma za digitalnu distribuciju u BiH, potpisala je ovih dana sa Refresh Production, jednom od vodećih producentskih kuća u BiH, ugovor o koprodukciji u proizvodnji dugometražnog igranog filma “Žaba“ reditelja Elmira Jukića. Platforma DEPO ZONA, koja djeluje unutar producentske i medijske kuće DEPO, time ulazi u partnerstvo sa predstavnicima filmske inustrije BiH u sferi proizvodnje novih filmskih djela iz BiH. DEPO ZONA ovim ugovorom je postala ekskluzivni svjetski digitalni distributer ovoga projekta čije je snimanje planirano tokom 2015. godine.


Također, DEPO ZONA je preuzela i prava digitalne distribucije svih dosadašnjih igranih i dokumentarnih filmova ove kuće i njenih prestižnih autora (Ademir Kenović, Pjer Žalica, Srđan Vuletić, Elmir Jukić, Ognjen Sviličić, Branko Đurić i drugi). Važan segment aktivnosti u okviru ove suradnje predstavljat će i aktivna borba protiv piraterije djela ove producentske kuće.  


O tome, manager projekta DEPO ZONA Amira Kudmović, kaže: “DEPO ZONA u posljednje vrijeme, osim same digitalne distrbucije, dosta radi na rješavanju pitanja piraterije u digitalnom prostoru. Zahvaljujući partnerstvima sa globalnim igračima poput You Tube, Distrify, DMCA, te aktivnosti počinju da daju rezultate, a pozivamo i  domaće nadležne institucije da se uključe u ove aktivnosti koje prave velike štete filmskoj inudstriji u BiH, ali i (kreativnoj) ekonomiji uopće“.


Sadržaji Refresh Production distribuirat će se unutar digitalne platforme DEPO ZONA, kao i u partnerstvu sa Distrifyom i You Tube kanalu DEPOZONAPREMIUM na kojem publika u BiH i cijelom svijetu možete gledati najbolje filmove i TV sadržaje iz BiH i Balkana.


Prati DEPO ZONU i gledaj u pokretu!


(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook