Depo preporuke

Izaberite svoj provod za ovaj vikend: Mucha Lucha party za nostalgičare

Nedjeljni magazin03.04.15, 11:54h

Izaberite svoj provod za ovaj vikend: Mucha Lucha party za nostalgičare
Dočekali ste kraj radne sedmice i zaslužili odmor, ali i dobar provod. Ako još uvijek ne znate kojima sadržajima ispuniti ovaj topli aprilski vikend, DEPO Portal je za vas pripremio odlične preporuke. Od izvanrednih koncerata, preko odlične serije pa do specijalnog proljetnog filmskog i literarnog osvježenja...

 

 

VIKEND SVIRKA: KONCERT TIFE U KLUBU 'UNDERGROUND'

 

Poznati sarajevski rock&jazz klub 'Underground' sprema vam odličnu zabavu uz legendarnog Tifu.

tifa-underground

 

Koncert će biti održan povodom obilježavanja Dana grada Sarajeva 4. aprila, a bit će to ujedno i izuzetna prilika da u hitovima ove sarajevske zvijezde uživate u, iako prostranom, ipak nešto intimnijem ambijentu ovog odličnog kluba poznatog po tome što često ugosti neka od najvećih imena regionalne rock scene.

 

A ako niste pri novcima, ništa ne brinite, ulaz je besplatan, a svirka počinje u 22:00.

 

U svakom slučaju, ne propustite zapjevati s Tifom!

 

VIKEND ZABAVA: MUCHA LUCHA PARTY NA TEMU DEVEDESETIH

 

mucha-lucha-90e

A ako ste ove subote ipak za nešto drugačiji zvuk koji će vas vratiti u ludi i otkačeni duh devedesetih, spremite svoje najbolje retro krpice i pravac caffe bar HAG (Valterov krug, preko puta kluba Slovenaca). 

 

Pažljivo odabranim r&b-em, hip-hopom i danceom na čak dva floora zabavljat će vas čak četiri DJ-a uz prigodne video projekcije.

 

Sve to počinje u 20:00 i upad je besplatan, dok se iza 22:00 naplaćuje pet KM.

 

Ali, pare neka vas ne brinu jer na Muchi Luchi devedesetih možete i zaraditi! Obucite stare levisice i osvojite nagradu od čak 100 KM za najbolji outfit 90-ih!

 

VIKEND KONCERT: BOŽO VREĆO I HALKA

 

Nastavljamo sa svirkama. Nije vam do rocka, a ni do hip-hopa ni dancea? Za svakoga ima ponešto. Tako će se popularni Božo Vrećo potruditi da vam petak uvečer (3. april)  zaista ispuni vrhunskim doživljajem. 

halka


Osim pjesama sa prvog albuma, Halka za nastup u BKC-u najavljuje izvođenje pjesama sa njihovog novog albuma 'O ljubavi'- Tamburalo momče uz tamburu, Mislio sam svaki dan, Tužno vjetri gorom viju te pjesama Koliko su teška tuđa milovanja i Biser-Naza za koje je muziku i tekst napisao sam Božo.

 

Koncert u sarajevskom Bosanskom kulturnom centru dio je regionalne turneje "O ljubavi" koja će biti zaključena koncertom u prestižnoj Kolarčevoj zadužbini u Beogradu 24. maja, a članovi Halke za sarajevsku publiku pripremili su i premijerno izvođenje novih pjesama.

 

Na dan koncerta ulaznice će koštati 15 KM.

 

Uvedite sebe u duh sevdaha uz jednu od pjesama sa novog albuma:

 

 

 

 

VIKEND KNJIGA: 'NESTALA' AUTORICE GILLIAN FLYNN

 

Ovo inteligentno, uzbudljivo remek-djelo koje maestralno miješa neodoljiv sadržaj i psihološki zaplet i snažno čitaoca vodi iz stranice u stranicu pravi je izbor za kućno veče. 

 

nestala-gillian-flynn

Po žanru mješavina trilera i krimića, ovaj bestseler je najprije 'poharao' Ameriku, a onda i ostatak svijeta.  

 

Život je, naime, pun trilera i ponekad sa sobom nosi usamljeničke drame, za koje nije potrebna sjekira, nož ili britva.

 

Svu nepetost u “Nestaloj” Gillian Flynn gradi psihološki, na manipulaciji - i likovima i čitateljem - 'smijuljeći' se negdje sa strane.

 

Prema ovom bestseleru, David Fincher snimio je također odličan film 'Gone girl' sa nekim od najpoznatijih holivudskih zvijezdi kao što su Ben Affleck i Rosamund Pike koja je čak bila nominirana za Oscara za najbolju glumicu. 

 

Stoga, namjestite jastuk i uzmite knjigu u ruke!

 

 

 

VIKEND SERIJA: LUD, ZBUNJEN I NORMALAN NA KANALU DEPOZONAPREMIUM!

 

Velike novosti dolaze i od vaših omiljenih Fazlinovića

fazlinovici

 

Sve epizode vaše najdraže serije 'Lud, zbunjen, normalan' koje do sada nikada niste imali prilike gledati (a koje su bile ranije emitovane na Novoj TV), moći ćete gledati od subote, 4. aprila, na FACE TV-u, a uskoro i u terminu od ponedjeljka do petka, na službenom kanalu depozonapremium.

 

Uživajte u 7. sezoni najluđe porodice u BiH! 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook