Budite uspješni

Zašto bi vam ponedjeljak bio noćna mora? Započnite novu radnu sedmicu motivisani i pozitivni!

Lifestyle22.03.15, 21:46h

Zašto bi vam ponedjeljak bio noćna mora? Započnite novu radnu sedmicu motivisani i pozitivni!
Ponedjeljak je svima najgori dan u sedmici, pripremite se već sada i prođite kroz njega kao da jedan od najboljih uz ove savjete

 

Ponedjeljak je, dokazano, najgori dan u sedmici, a obično već u nedjelju navečer kreće nervoza zbog ponedjeljka koja onda traje, naravno, cijeli dan ...

 

No, ako poslušate par dobrih savjeta i pripremite se na vrijeme (recimo sada), ponedjeljak će vam biti kao svaki drugi dan.

 

Stoga, ujutro ustanite bez odgađanja, onih dodatnih deset minuta može biti kobno - ulazite u novi ciklus spavanja, pa ćete se probuditi umorni i to će se nastaviti tokom cijelog dana. Nakon buđenja, pospremite krevet - to će vam dati osjećaj mira i discipliniranosti preko dana, a zatim slijedi doručak.

 

Nema preskakanja najvažnijeg obroka jer će vam dati dovoljno energije da se osjećate samopouzdano tokom dana. Tokom doručka puštajte si omiljenu muziku, univerzalan trik za dizanje raspoloženja koji uvijek pali.

 

Za kraj, pomirišite neki cvijet koji imate u kući, jer su istraživanja pokazala da se ljudi koji ujutro pomirišu cvijeće osjećaju sretnije i puni energije, a zatim odaberite boju koja će vam dati više energije - crvenu ili ljubičastu, ili žutu i zelenu za bolje raspoloženje.

 

Dobar vam ponedjeljak želimo!

 

(metro-portal.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook