Centar za djecu i mlade na Grbavici

Komedija 'Skidajte se do kraja' 21. marta u Sarajevu

Kultura20.03.15, 12:57h

Komedija 'Skidajte se do kraja' 21. marta u Sarajevu
'Skidajte se do kraja' je komedija o nezaposlenim muškarcima u malom provincijskom gradu, koji dangube i piju, zatim dođu na ideju da se skidaju za novac

 

U Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo na Grbavici (Kemala Kapetanovića 17) u subotu, 21. marta, s početkom u 19:30 bit će izvedena komedija 'Skidajte se do kraja'

 

Režiju predstave potpisuje hit rediteljica Mirela Trepanić, poznata po režiji "Ja, mahaluša", "Ja, mahalac" i "Gole žene...I u babi ima vitamina".

 

 

Predstava je nastala u maloj kreativnoj radionici u Gračanici, kao dio projekta Teatar u zaleđu i kao pravi fenomen prevazilazi granice očekivanog. U martu i aprilu ovu predstavu će moći pogledati publika u Žepču, Tešnju, Travniku, Srebreniku i Sarajevu.

 

skidajte-se-do-kraja

 

"Skidajte se do kraja" je premijerno izvedena u decembru prošle godine u Gračanici, a ukupan broj gledalaca za četiri izvedbe je fantastičnih 1600, i još uvijek ima interesa za novu izvedbu.

 

U predstavi igraju: Miralem Džaferović, Smajo Hasić, Esad Grbešić, Mirza Krtičić, Adnan Ahmetbegović, Albina Junuzović i Maja Avdagić.

 

"Skidajte se do kraja" je komedija o nezaposlenim muškarcima u malom provincijskom gradu, koji dangube i piju, zatim dođu na ideju da se skidaju za novac. Iako je u pitanju komedija koja ima zabavni karakter ona provlači i podteme: nezaposlenost, depresija, impotencija, gojaznost i kulturu radničke klase.

 

Ovo je komedija koja na duhovit način ispituje koliko muškarci poznaju žensku psihologiju, šta žene žele, kakvi su muško-ženski odnosi, šta muškarci misle o ženama...Kroz novi, nesvakidašnji posao, probe striptiza, te striptiz nastup, naši junaci uče o sebi, jedni o drugima i postaju drugačiji, na početku komada luzeri, a na kraju samouvjereni striperi. To je iskustvo kroz koje postaju kvalitetniji ljudi, spremni za nove, veće i strašnije životne izazove.

 

Publika se gotovo srodi sa ovim gubitnicima, koji su dovoljno ludi i hrabri da probaju nešto neobično, drugačije, skoro nemoguće, i publika navija za njih da oni uspiju, da zarade i promijene svoj život. A oni se postepeno oslobađaju, pripremajući se za nastup, nespretno otkrivajući svoja tijela, oni otkrivaju sebe, otkrivaju stvari u sebi za koje nisu znali da imaju. 

 

Muzika, pjesma i ples su obilježje ove predstave.

 

Uvjerite se zašto se Bahrija, Miki, Frki, Vesko i Đovani skidaju do kraja!

 

Ulaznice možete rezervisati na broj telefona: 066 110 883.

 

Ulaznice se prodaju dva sata pred početak predstave u Međunarodnom Centru za djecu i mlade na Grbavici.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook