Video / Kakva drama

Borba za četvrtfinale: Atletico preko jedanaesteraca savladao Bayer i prošao dalje!

Sport17.03.15, 23:39h

Borba za četvrtfinale: Atletico preko jedanaesteraca savladao Bayer i prošao dalje!
Fudbaleri Atletico Madrida plasirali su se u četvrtfinale Lige evropskih prvaka nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca protiv Bayer Leverkusena

 


Iz prve prave akcije u 27. minuti susreta domaći su došli u prednost. Šutirao je Suarez, lopta na putu prema golu zakačila Topraka i završila iza leđa nemoćnog Bernda Lena

 

Tokom narednih 63 minute nije bilo pogodaka.

 

U produžecima je bilo nekoliko šansi, ali nije bilo pogodaka, te se pristupilo izvođenju jedanaesteraca gdje su uspješniji bili domaćini, prenosi SCsport.ba.

 

U prve dvije serije Raul Garcia i Calhanoglu su bili neuspješni da bi potom Griezmann bio siguran kao i Rolfes na drugoj strani. Potom je loptu uzeo i strijelac jedinog gola do sada Mario Suarez koji je pogodio mrežu Lenoa dok je Omer Toprak promašio cijeli gol. Nakon toga je šutirao kapiten Jorgandžija Koke, ali mu je Bernd Leno odbranio udarac dok je Gonzalo Castro odličnim udarcem matirao Oblaka za 2:2. U posljednjoj seriji Torres je pogodio, a Kiessling je promašio cijeli gol, te se Atletico plasirao među osam najboljih ekipa.

 

Treba dodati da je naš bivši kapiten Emir Spahić odigrao svih 120 minuta za svoj klub, te je u 26. minuti susreta dobio žuti karton. 

 


Atlético Madrid Vs Leverkusen 1-0 (3-2... by letshavefun-channel

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook