EU info centar

Promocija knjige 'Nesvjesni svjedok' Gianrica Carofiglija 19. marta

Kultura16.03.15, 10:29h

Promocija knjige 'Nesvjesni svjedok' Gianrica Carofiglija 19. marta
Promocija knjige bit će upriličena u četvrtak, 19. marta, u prostorijama EU info centra u zgradi Delegacije Evropske unije u BiH (Skenderija 3a) u Sarajevu sa početkom u 18:00 sati

 

EU info centar u BiH u saradnji sa Udruženjem za promociju italijanske kulture Dante Alighieri i Ambasadom Italije u BiH organizuje promociju bh. izdanja knjige pod nazivom „Nesvjesni svjedok“, jednog od najprodavanijih italijanskih autora Gianrico Carofiglia.

 

Promocija knjige bit će upriličena u četvrtak, 19. marta, u prostorijama EU info centra u zgradi Delegacije Evropske unije u BiH (Skenderija 3a) u Sarajevu sa početkom u 18:00 sati.
Specijalno za ovu priliku prisutnima će se kratkom video porukom obratiti i autor knjige.

 

Govornici na promociji biti će novinar Dževdet Tuzlić, tužiteljica Tužilaštva BiH Enisa Adrović, sutkinja Kantonalnog suda u Sarajevu Mirsada Dučić-Čaušević, advokat Amila Mujčinović i prevoditeljica knjige Amra Olovčić, te predstavnici iz italijanske ambasade. Nakon službene promocije knjige posjetitelji će moći učestovati u otvorenoj diskusiji o savremenoj italijanskoj književnosti, društvu i pravosuđu, te sličnostima i razlikama između Bosne i Hercegovine i Italije u ovim oblastima.

 

Bosanskohercegovačko izdanje knjige objavila je knjižarsko-izdavačka kuća Buybook iz Sarajeva.

 

Gianrico Carofiglio rođen je u Bariju 1961. godine. Dugo vremena je bio javni tužilac u odjelu specijaliziranom za organizovani kriminal. Godine 2007. imenovan je u Parlamentarnu komisiju za borbu protiv mafije, a od 2008. do 2013. godine za senatora u parlamentu Republike Italije. U književnosti debitira 2002. godine romanom 'Nesvjesni svjedok' je glavni junak advokat Guido Guerrieri. Objavio je još četiri romana, dva eseja, dvije zbirke priča, kao i jedan grafički roman. Dobitnik je niza nagrada, a njegova djela prevedena su na dvadeset i pet jezika i objavljena u više od sto trideset zemalja.

 

EU info centar je projekat koji se finansira sredstvima Evropske unije koji ima za cilj povećanje razumijevanja bh. građana o EU institucijama, njenim politikama, ciljevima, prioritetima i mogućnostima, te odnosima BiH i EU.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook