DEPO VIKEND PREPORUKA

Vrhunska antistres zabava u Sarajevu: Od 'brkova' do 'pušenja'...

Kultura13.03.15, 12:25h

Vrhunska antistres zabava u Sarajevu: Od 'brkova' do 'pušenja'...
Zabavite se i ovog vikenda u Sarajevu. Premda naš grad obiluje mnogim odličnim svirkama, ovog vikenda izdvajamo koncert bendova 'Brkovi' i 'Bad Copy' u Domu Mladih i koncert Zabranjenog pušenja u Pivnici HS


 

Zvijezde regije u Sarajevu

 

Sutra, 14. marta, svakako posjetite sarajevski Dom mladih i vaš stres postaće prošlost! Odlučite li se opustiti u  tome vam neće pomoći jedan, nego dva sjajna benda! Samo za vas, u borbi protiv napetosti, u Sarajevo stižu dugo očekivani zagrebački bend Brkovi i neponovljivi beogradski bend Bad Copy!
 

 

Bad Copy Kriterion
 
U Sarajevu već odavno vlada interesovanje za nastup benda Brkovi, a sada je došao trenutak da se želja njihovih poklonika, kojih je u posljednje vrijeme sve više, i ostvari. 
Turbofolk-punkrock bend Brkovi, jedinstven je upravo zbog ove žanrovske kategorizacije, odnosno zbog duhovitog spajanja, svjetlosnim godinama udaljenih žanrova. 
 
 

Beogradski sastav Bad Copy, prepoznatljiv po svom satiričnom stilu, lucidnosti i slobodi izražavanja, jedan je od specifičnijih pojava na hip-hop sceni u našoj regiji. Poznat po zanimljivim tekstovima, koji nerijetko ismijavaju društvene anomalije, bend danas čini duhoviti trojac – jedan od osnivača Ajs Nigrutin, zatim Wikluh Sky i posljednji, ali ne i manje bitan Timbe.
 

Organizator koncerta je najstarija bh. muzička kuća "Sarajevodisk".

 

Izvorni sarajevski duh

 

Zabranjeno pušenje, popularni bend koji nas svojim jedinstvenim zvukom i britkim humorom oduševljava preko 30 godina, ove subote predstavit će se fanovima na specijalnom događaju.

 

Ako ste, za razliku od turbo usijanih Brkova, ipak više ljubitelj sarajevskog i bezvremenskog duha starog dobrog rock 'n' rolla, onda posjetite koncert na kojemu ćete se sigurno napuniti dobrom energijom i vibracijama.

 

Zabranjeno pušenje

 

Zabranjeno pušenje priređuje za vas čistu uživanciju u autentičnom ambijentu sarajevske Pivnice HS na Bistriku.  

 

Kao što i sami znate, ime Zabranjenog pušenja zlatnim slovima je upisano u historiju sarajevske pop rock škole, a kao pioniri new primitivesa, obilježili su muzičke osamdesete godine na prostoru čitave regije. Njihove pjesme svjedočile su o posebnom duhu Sarajeva koji se ogledao u mudrostima, postupcima, nadama i ljubavima malih ljudi.

 

Zato se ne ustručavajte učestvovati u originalnom, potpuno izvornom sarajevskom duhu kroz note popularnog benda.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook