Final Fight Championship 7 večeras u Skenderiji

Poturak uoči meča protiv Munoza: Brz sam i ubojit, jedva čekam da me puste iz ćoška!

Sport13.03.15, 10:41h

 Poturak uoči meča protiv Munoza: Brz sam i ubojit, jedva čekam da me puste iz ćoška!
Final Fight Championship 7, nabolja i najkvalitetnija borilačka manifestacija u ovoj godini, bit će održana večeras u sarajevskoj Skenderiji

 

 

Na ovom spektaklu nastupit će dva najbolja bh. borca, iskusni Dževad Poturak i mladi Tomislav Spahović. Meč večeri je borba između Poturka i Španca Franka Munoza, a BH Machine uoči ove borbe je rekao:

 

Poturak i Munoz

 

- Jak sam, brz, ubojit, spreman, i jedva čekam da me puste iz ćoška i da počne borba. Dobio sam kritike prošli put od Ozuta i nisam imao obraza da dođem poluspreman. Obećavam rat od prve sekunde i dat ću sve od sebe da nokautiram. Munoz je sjajan čovjek, veliki borac, hrabar je i ne bira protivnika. Dolazi iz najjačeg kampa na svijetu koji izbacuje najbolje borce, rekao je Poturak.

 

S druge strane Munoz je uoči dolaska prijetio Poturku da nema šanse protiv njega, i da će on slaviti. Na pres-konferenciji nije djelovao toliko uvjeren, ali je opet najavio svoju pobjedu:

 

- Prvi put sam u Sarajevu i raduje me što sam ovdje. Bio sam spreman za to i prije dvije godine. Poturak je odličan borac, ali mislim da je sada došlo moje vrijeme, vrijeme za nove generacije. To će biti pravi spektakl i raduje me što ću zabaviti ljude. Spreman sam za svaki izazov, jer sam naporno trenirao, a i moj um je takav da imam pobjednički mentalitet, rekao je španski borac.

 

Spahović i Georgijev

 

Tomislav Spahović, najbolji mladi borac naše zemlje, je tek u utorak dobio protivnika, s obzirom na to da su ranije dvojica odustala od borbe, a u Skenderiji će se boriti protiv Bugarina Kamena Georgijeva:

 

- Spreman sam za borbu. Bit će atraktivna borba i neka se Kamen spremi da bude praška. Ovaj meč neće biti ni malo lak. Iza Kamena stoji veliko iskustvo, čak 29 borbi. Iz 20 ih je izašao kao pobjednik, a u nizu ima 14 pobjeda. Ali ja sam mladi lav koji ide u pohod na svoju žrtvu i dat ću sve od sebe da pobijedim. Dobar sam u borbi stojeći, ali ako krene niz brdo možda preselimo borbu na parter, rekao ja Spahović.

 

(oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook