Kup BiH

Remiji u Mostaru i Gradačcu, pobjeda Širokog protiv Mladosti

Sport11.03.15, 17:27h

Remiji u Mostaru i Gradačcu, pobjeda Širokog protiv Mladosti
Nogometaši Zrinjskog i Veleža remizirali su 2:2 u mostarskom derbiju koji je odigran u sklopu četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine

 



Zrinjski je poveo u 17. minutu susreta nakon što je gol na odličnu asistenciju Stojkića postigao Kordić.  Deset minuta kasnije dosuđen je penal za Velež, a precizan s bijele tačke bio je Hebibović.



U 42. minutu Kordić je oboren u šesnaestercu Veleža, a sudija drugi put na ovom susretu pokazuje na bijelu tačku. Ipak, golman Veleža Bobić je uspio odbraniti Kordićev šut, te je prvo poluvrijeme utakmice završilo rezultatom 1:1.



U nastavku meča ponovo je do vodstva došao domaćin. U 66. minutu Stojkić je pogodio za 2:1. Velež se nije predavao, što se isplatilo u 72. minutu kada je svoj drugi gol na utakmici postigao Hebibović.



Široki Brijeg je opravdao ulogu favorita u meču protiv Mladosti iz Velike Obarske. Širokobriježani su već u prvom poluvremenu imali prednost od 2:0 zahvaljujući pogocima Kožulja (5.) i Zakarića (43.).



U drugom poluvremenu autogol je postigao Jevtić (66.) za prednost Širokog od 3:0, a domaći do kraja meča uspjevaju postići ''utješni'' pogodak preko Perića za konačnih 1:3.



Zvijezda i Olimpic remizirali su na stadionu ''Banja Ilidža'' u Gradačcu razultatom 1:1. Nakon što je prvo poluvrijeme proteklo bez mnogo prilika, u drugom dijelu Zvijezda je povela preko Fačića (58).



Domaći su nakon toga krenuli još ofanizivnije, ali Olimpic je uspio sačuvati svoj gol, a zatim u 82. minutu izjednačiti preko Bogičevića.



Olimpic je nakon ovog susreta u odličnoj situaciji pred revanš koji će biti odigran 18. marta u Sarajevu.



U posljednjem četvrtfinalnom susretu danas od 18 sati na stadionu ''Koševo'' igraju Sarajevo i banjalučki Borac.

(FENA/dg; Foto: Arhiv)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook