Ubrzavaju metabolizam

Prekinite mučne dijete: Uz ove tri čudotvorne namirnice izgubit ćete sve suvišne kilograme!

Lifestyle22.02.15, 21:12h

Prekinite mučne dijete: Uz ove tri čudotvorne namirnice izgubit ćete sve suvišne kilograme!
Jedan od najčešćih krivaca viška kilograma je spori metabolizam koji najduže pamti svaki unešeni zalogaj viška. Kako bi ga potaknuli na ubrzani rad, a tijelo prisili na prestanak skladištenja masnih naslaga pomažu gutljaji s ciljanima ubrzivačima

 

Osobe sa sporim metabolizmom teže koriste kalorije unesene u organizam koje se skladište u obliku masnih jastučića. Poznati okidači metabolizma poput redovitih obroka, prehrane bogate vlaknima i kretanja u proljetno vrijeme kada su nam stanice još uvijek uspavane, žude za podmazivanjem. Ono je moguće uz pomoć gutljaja vode obogaćenih svježim komadićima pametno odabranog voća i povrća.


"Osim kretanja i redovitih obroka metabolizam ubrzavaju riznice vitamina poput grejpfruta, komorača, radiča i kajenskog papra"

 

1. Grejpfrut i komorač za jutro: 


U 2 dcl vode dodajte 1 cijeli crveni grejpfrut i šaku stabljiki komorača. Sve zajedno ubacite u blender i usitnite, popijte polovicu na tašte, a ostatak pijuckajte u peridou do ručka.

 

 

2. Kajenski papar i kruška za poslijepodne:


U 2 dcl vode dodajte pola jušne kašike kajenskog papra i jednu veliku krušku, sve dobro usitnite i popijte sat vremena nakon ručka. Kapsaicin iz papra poznati je ubrzivač metabolizma, te odlično zadržava osjećaj sitosti. Kruška djeluje na regulaciju inzulina, a pektin kojim obiluje ima laksativni učinak na tijelo.

 

 

3. Radič i jabuka za večer:

 


Gorki radič poboljšava rad probave i sprječava taloženje toksina u tijelu zbog čega je u kombinaciji s jabukom, čija će vas vlakna zasititi idealan za konzumaciju prije večere. U 2 dcl vode ubacite 5 listova svježeg radiča i jednu jabuku, sve usitnite i popijte netom pred obrok. 

 

(zadovoljna.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook