Savjeti kako ga dovesti do vrhunca

Osam muških savjeta za oralni seks: Žene, ovo biste trebale znati...

DEPO PLUS19.02.15, 15:37h

Osam muških savjeta za oralni seks: Žene, ovo biste trebale znati...
Nije tajna da muškarci vole oralni seks, ali ponekad nismo sigurni radimo li sve na najbolji način. Možda ne koristite prave poteze? U idealnom slučaju, o tome bi najbolje bilo porazgovarati sa svojim dečkom, ali znamo kako to može biti osjetljiva tema. Ipak, Cosmo je tu da vam pomogne i da nekoliko ideja

 

Kako bi naučili šta muškarci vole, a šta ne, Cosmopolitan je popričao s nekolicinom koja je bila dovoljno otvorena i hrabra kako bi s nama podjelili svoje preference u krevetu.
 

Koristite lubrikant

 

U redu je akciju započeti ručnim radom što će biti mnogo lakše i ugodnije ukoliko koristite neku vrstu lubrikanta. Ivo (34) umjesto kupovnih lubrikanata preporučuje dobar stari potez iz porno filmova: „Da, pomalo je prostački, ali onako na dobar način – pljunite u dlan i neka vaša pljuvačka zamijeni lubrikant.“ U slučaju da vam se to ne čini kao najugodnije rješenje, kokosovo ulje preporučuje se kao najbolji prirodni lubrikant. Što klizavije, to bolje!

 

Mijenjajte pokrete

 

Monotonija u krevetu nikad nije dobar znak, tako ni kod oralnog seksa. „Mijenjajte poteze, od sisanja penisa, preko zanimacije s testisima pa do poigravanja sa samim vrhom“, kaže Marko (35): „Onda nastavite s klasičnim sisanjem pa se opet zaustavite – čisto radi izazova.“

 

Napravite aktivnu pauzu

 

Potpuno je normalno da će se vaša usta i vilica s vremenom umoriti i to je potpuno normalno. Opustite se, napravite pauzu, dodirujte ga kako biste ga održavali uzbuđenog. „Ljubavni ugriz po unutrašnjosti bedra ili u predjelu prepona je nevjerovatna stvar“, kaže Petar (26). Naravno, povremeno korištenje ruke također je vrlo poželjno – posebno kada ga simultano ljubite po vratu i prsima.

 

Pokažite malo kože

 

„Volim kada djevojka skine majicu“, kaže David (30). „Kada osjetim njene bradavice kako prelaze preko moga tijela, još se više uzbudim, a imam i bolji pogled“. Iako se vama vaše tijelo ne mora činiti previše uzbudljivo, iznenadili biste se koliko vas muškarci vole gledati. Ne bojte se skinuti i istovremeno se dodirivati – osim što ćete oboje uživati, pogled će dodatno izluditi vašeg partnera.

 

Pustite glas

 

Nema ničeg odbojnijeg od loše atmosfere – vaš entuzijazam čini ogromnu razliku, pa se nemojte ustručavati kod pokazivanja da vam se stvarno sviđa to što radite. Milan (28) otkriva: „Uzdahe nije samo lijepo čuti, već stvaraju i nježne vibracije koje dodatno stimuliraju.“

 

Podignite pogled

 

Samo zato što ste se spustili dole, ne znači da ste nestali. Ako mislite da će mu vaš pogled stvarati neugodu, varate se – pogled direktno u oči s vremena na vrijeme vrlo je privlačan. „Totalno je uzbudljivo kada me fiksira pogledom“, kaže Saša (30).

 

Koncentrirajte se na vruće tačke

 

„Ogromna erogena zona je korijen penisa, tamo gdje se susreće s unutrašnjosti bedara“, kaže Zoran (23). Tu je i perineum, tačka između anusa i korijena penisa koja muškarcima pruža nevjerovatnu ugodu, a ukoliko ste oboje za, možete mu stimulirati i anus. Iako rijetko to spominju, većini muškaraca stimuliranje tih tačaka pruža ugodu. Istražujte, povećavajte pritisak počevši od vrlo lagane masaže pa do snažnijeg pritiska i blage penetracije prstom. Budite obzirni prema njegovim željama i reakcijama i ponašajte se u skladu s njima.

 

Povećajte intenzitet pri kraju

 

Komunikacija igra veliku ulogu kod zadovoljavanja partnera, ali nemojte misliti da je posao gotov u trenutku kad on kaže da je blizu. Kako bi maksimalno povećali užitak, maksimalno se potrudite – povećajte intenzitet i brzinu pred sam vrhunac. „Volim kada me djevojka zgrabi za stražnjicu i povuče bliže k sebi dok doživljavam orgazam“, objasnio je Vlado (29).

 

(Cosmopolitan.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook