Niste jedini

Muči vas svrab na stražnjici o kojem vas je stid pričati? Saznajte šta vas muči!

Lifestyle17.02.15, 10:06h

Muči vas svrab na stražnjici o kojem vas je stid pričati? Saznajte šta vas muči!
Postoji nekoliko vrsta svraba koje muče mnoge ljude, a o kojima nisu baš spremni odmah trčati doktoru jer se nalaze na neugodnom mjestu. U nastavku možete saznati više o njima.

 

Crvenilo, svrab i mali, bolni mjehuri

 

To su glavni simptomi herpesa, koji se ne javlja samo po genitalijama i ustima, no terapija je ista. Javite se svom doktoru ili dermatologu i prepisat će vam lijekove koji mogu ubrzati oporavak.

 

Crvenilo, svrab i guljenje kože


Vrlo vjerovatno se radi o gljivičnoj infekciji, koja se razvija na mračnim i vlažnim mjestima gdje ima puno trenja. Doktor će vam vjerovatno pripisati kremu protiv infekcije, a bolje je da mu se javite što prije.

 

Crvenilo s osjetljivim kvržicama nalik aknama


Folikulitis nastaje kada odumrle stanice i bakterije začepe folikule dlaka na guzovima i bedrima. Najlakše ih je ukloniti kremama s benzoil peroksidom i nošenjem pamuka i materijala koji dopuštaju koži da diše.

 

Crvenilo, ljuštenje i javlja se kod trtice


Psorijaza je hronična kožna bolest koja nije zarazna i voli se pojavljivati baš oko trtice. Može se pojaviti i na laktovima, tjemenu i na noktima, a kako biste je efikasno liječili, potrebna vam je krema koju će vam prepisati dermatolog.

 

Užasan svrab baš na anusu


Hemeroidi muče više ljudi nego što biste mislili, a mogu biti bolni i izazivati nevjerovatan svrab. Mogu nastati kao posljedice trudnoće ili zatvora, a liječe se kremom ili operativnim zahvatom pa ih nikako nemojte ignorirati.

 

(Magazin.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook