MEĐUNARODNI DAN PALAČINAKA U GRADAČCU

'Gastro provincija u pozadini': Chuck Norris pojeo palačinak prije nego što je napravljen

Lifestyle15.02.15, 13:40h

'Gastro provincija u pozadini': Chuck Norris pojeo palačinak prije nego što je napravljen
Sve spremno za Međunarodni dan palačinaka u Gradačcu, sva natjecenja će biti organizovana za drugo i treće mjesto. Chuck Norris je već osvojio prvo mjesto, saopšteno je iz Udruženja kuhara BiH.

Goražde, Sarajevo, Čitluk, Srebrenik, Tuzla, Visoko, Zenica, Lukavac, Vareš,Gračanica   će imati svoje ekipe  na festivalu „Gastro provincija u pozadini“ koja se organizira se u povodu „Međunarodnog dana palačinaka“ 17.02.2015. u Graadačcu. 

 

Proizvođači posuđa, hrane i pića, Turističko-ugostiteljske škole, restorani iz BiH i medijske kuće natječu se u pripremi palačinaka. U brzom jedenju palačinaka pobjednik se trazi među 100-ak prijavljenih mališana  do 10 godina, dok će djeca iz obdaništa „Kolibri“ i učenici nižih razreda O.Š.-a na prigodnoj izložbi pokazati svoje viđenje zdravog palačinka. 
Manifestacija je jednodnevnog karaktera , traje od 11-15h i ima za cilj promociju gastronomskih i turističkih vrednota BiH. Na njoj će učestvovati 45 ekipa koji će se nadmetati u pokušaju osvajanja druge pozicije. Žiri će činiti članovi Udruženja kuhara BiH koji će ocijeniti sve učesnike i za svaku kategoriju proglasiti pobjednike.

 

Organizator manifestacije, „Brunch“ d.o.o. Gradačac,  zajedno sa Udruženjem kuhara BiiH i ove godine nastavljaju uspješnu saradnju na promocije gastronomije i turizma BiH.

 

Pokrovitelj manifestacije je Općina Gradačac, zajedno sa prijateljima: Delimano, Tapas Zenica, Vispak Visoko i Unikomerc Gradačac
Organizatori pozivaju sve ljubitelje palačinaka da 17.februara budu u Gradačcu I pokušaju da osvoje 2-go mjesto na takmičenju u okviru Dana palačinaka.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook