Foto / Možete ga kupiti i na bh. trafikama

Da li je ovo normalno: Tinejdžerski časopis objavljuje seksi uputstva kako da djevojčica zadovolji momka...

DEPO PLUS11.02.15, 11:29h

Da li je ovo normalno: Tinejdžerski časopis objavljuje seksi uputstva kako da djevojčica zadovolji momka...
U posljednjem srbijanskom izdanju tinejdžerskog časopisa ''Bravo'', koji se može kupiti i na trafikama širom BiH, objavljeno je uputstvo o tome kako da djevojka, ali i djevojčica od 13 godina, zadovolji momka - uz prigodnu ilustraciju

 

 

Ovaj tekst izazvao je burne reakcije internet javnosti, koja je zgrožena nad eksplicitnim sadržajem namijenjenim mladim osobama od 13 do 19 godina.


Kako navode mediji u Srbiji, ovo je samo jedan u nizu seksualno eksplicitnih sadržaja u tinejdžerskom časopisu “Bravo”. Često se dešava da anonimne djevojčice redakciji šalju pitanja o raznim seksualnim činovima. 


Tako je, na primjer, Nada, djevojčica od 16 godina postavila sljedeće pitanje: “Dečko hoće da ga seksualno zadovoljavam. Šta je to? Nikako ne mogu sebe da zamislim da to radim“.


Zatim joj odgovara redakcija “Bravo”:

 
“Draga Nado! Oralni seks je vrsta ljubavnog čina, za koji zaista moraš imati poseban ukus. Ako si ti ipak zaključila da ne želiš da staviš penis svog partnera u usta, onda mu to i reci. On te voli i pokušaće to da prihvati. A ako pak želiš da isprobaš oralni seks, onda uradi to na sljedeći način: uzmi nježno u ruku penis tvog dečka i lagano ga obuhvati usnama...”.

 

Među savjetima koje nudi magazin "Bravo" nalazi se i sljedeća pouka:

 

"Nemoj se plašiti da ćeš mu povrijediti penis. Dokle god ga ne stisneš previše ili ga ne ogrebeš noktom - sve je okej. Najprije ga opipaj, a potom kreni lagano. Možeš ga nježno masirati šakom. Momci vole..."

 

I dok tinejdžerke"gutaju" savjete koje im dijeli poznati časopis, postavlja se pitanje da li su stariji previše konzervativni u svojim ogorčenim stavovima prema ovakvim infromacijama ili je ovakav sadržaj ipak primjeren za tinejdžerski magazin koji adekvatno prepoznaje aktuelne teme za mlade?

 

U raspravu se možete uključiti i vi i svoje stavove izraziti u komentarima na našoj stranici... 

 

casopis-bravo-savjet

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook