Dobro je znati

Pitanja o vagini koja se ne usuđujete postaviti

DEPO PLUS03.02.15, 16:29h

Pitanja o vagini koja se ne usuđujete postaviti
Žene često nerado govore o intimnim pitanjima koje imaju, ponekad iz straha kakav odgovor mogu da dobiju, a ponekad jer ih je sramota da se uopšte usude da pitaju. Da li ste vi ikada željeli nešto da pitate, a niste smjele?

Spoljne usne su mi puno tamnije od ostalih dijelova tamo dole. Je li to ok?

 

Jeste! Normalno je! Baš kao što boja bradavica dolazi u različitim nijansama, tako i donje usne imaju različit pigment. Te stvari zbunjuju jer ne ispitujete druge žene o tome, niti tražite da se upoređujete sa drugima i šta vam onda preostaje? Upoređujete se sa porno glumicama? Onda dolazi do potpune zabune jer, drage naše, one vagine sa ekrana nisu baš reprezentativni primjerci. Usne dolaze u različitim bojama i veličinama. Nečije su tamnije, nečije svjetlije. Nečije male usne su veće od velikih, neke žene imaju jednu veliku usnu niže položenu od druge i tako dalje. I sve je to normalno, lijepo i seksi.

 

Kada koristim lubrikanat, sve me peče. Jesam li alergična?

 

To nije neobično. Veliki dio uobičajenih sastojaka lubrikanata (npr. spermicid, glicerin) može uzrokovati peckanje. Da ne spominjemo mentol ili limunsku kiselinu. Ako vam stvara neprijatan osjećaj, izaberite lubrikant bez šećera i glicerina ili se odlučite za onaj na bazi vode ili silikona. Osim toga, pazite da je bez mirisa jer sastojci parfimiranih lubrikanata mogu imati neprijatan učinak na kožu.

 

Nosim seksi i uske gaćice, ali čini mi se da zbog toga ne mirišem najbolje? Što da radim? Moram li da nosim pamučne?

 

Ako mislite da bi vaša vagina trebala da miriše kao polje lavande, imamo poruku za vas: vratite se u realnost! Vagine ne mirišu na cvijeće, niti bi trebale. Važno je samo da isključite mogućnost polne bolesti ili upale, ako iscjedak nije preobilan ni miris preintenzivan, vjerojatno je sve u redu. Ali moramo napomenuti da su vagine poput dobrog, starog bordoa: ponekad trebaju prodisati. Ako ne želite da se odreknete seksi gaćica, skinite sve kad ste sami kod kuće i pustite malo vazduha. To će prijati.

 

Mogu da doživim orgazam samo stimulacijom klitorisa. Da li to znači da nešto ne funkcioniše sa mojom vaginom?

 

Za vašu informaciju – oko 30 odsto žena ne može da doživi orgazam samo penetracijom. U klitorisu je više nervnih završetaka nego bilo gdje u vašem tijelu. To znači i više nego u vagini, pa nemate zašto da budete zabrinuti. Ali ne znači da ne možete da se pozabavite i vaginom i klitorisom, odnosno to može učiniti vaš partner. Neka vam rukom stimuliše klitoris dok ste vi na njemu (a on u vama).

 

Seks u vodi mi je bolan. Kako da bude ugodniji?

 

O, da, seks u vodi ide glatko samo u filmovima jer voda, naime, ispira prirodni lubrikant. Ako ne želite da odustanete od vodenih igara, isprobajte lubrikant na bazi silikona, možda vam pomogne.

 

(Cosmopolitan.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook