Kapitenu bh. reprezentacije pozlilo na terenu

Teletović hitno prebačen u bolnicu, propušta ostatak sezone zbog krvnih ugrušaka u plućima

Sport23.01.15, 18:16h

Teletović hitno prebačen u bolnicu, propušta ostatak sezone zbog krvnih ugrušaka u plućima
On će biti zadržan u bolnici u Los Angelesu kako bi bio podvrgnut novim dijagnostičkim testiranjima i započeo s liječenjem, koje uključuje prepisivanje razrjeđivača krvi

 

Košarkaš Brooklyn Netsa Mirza Teletović prebačen je u lokalnu bolnicu u Los Angelesu nakon što mu je pozlilo tokom sinoćnje utakmici protiv Clippersa.

 

Nakon niza testova, uključujući i CT skeniranje, Teletoviću je dijagnosticirana bilateralna pulmonarna emboluza (višestruki krvni ugrušci u plućima), potvrđeno je iz njegovog kluba.

 

On će biti zadržan u bolnici u Los Angelesu kako bi bio podvrgnut novim dijagnostičkim testiranjima i započeo s liječenjem, koje uključuje prepisivanje razrjeđivača krvi.

 

Zbog prirode razrjeđivača krvi, Teletović neće biti u stanju da igra ostatak sezone. Kada dobije saglasnost da može putovati, on će se vratiti u Brooklyn.

 

Dodatni podaci o njegovom zdravstvenom stanju bit će objavljivani.

 

U 40 utakmica odigranih u ovoj sezoni, Teletović je imao u prosjeku 8,5 poena, 4,9 skokova i 1,1 asistenciju u 22,3 minute po utakmici. U više od 165 utakmica (11 startnih postava) odigranih tokom karijere, ima prosječnih sedam poena, 3,4 skoka i 0,8 asistencija po utakmici.

 

(Fena/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook