Riješene dileme

Umrla i posljednja nada: BiH i matematički ispala sa Svjetskog prvenstva u Kataru

Sport23.01.15, 17:31h

Umrla i posljednja nada: BiH i matematički ispala sa Svjetskog prvenstva u Kataru
BiH je živjela u nadi da se čudo može dogoditi. Da će Iran iznenaditi Tunis, a da će oni onda rasterećenu i opuštenu Hrvatsku šokirati. Međutim, snovi su jedno, a realnost nešto drugo

 

Prvim susretima posljednjeg, petog kola u grupama A i B riješene su neke dileme, ako ih je uopće i bilo. U kvalitativno, najjačoj utakmici programa Španci su pobijedili Sloveniju 30:26, Tunis je razvalio Iran 30:23 te je na taj način i matematički izbacio BiH iz osmine finala, a Brazil je pobjedom nad Čileom 30:22 potvrdio to četvrto mjesto koje ga vodi u osminu finala na reprezentaciju Hrvatske.
 


Španija i Slovenija su bez obzira na činjenicu što se sve znalo i prije te utakmice odigrali jako dobar meč. U početku su oba golmana branila jako dobro, posebno Slovenac Prošt, no Španci su kapitalizirali činjenicu da imaju puno jaču ekipu i što je najvažnije, puno širu klupu. Španija je uz Hrvatsku jedina reprezentacija koja na turniru ima sve pobjede i najavili su da su im ambicije u Kataru jako visoke.


 
BiH je živjela u nadi da se čudo može dogoditi. Da će Iran iznenaditi Tunis, a da će oni onda rasterećenu i opuštenu Hrvatsku šokirati. Međutim, snovi su jedno, a realnost nešto drugo. Slabašni Iran se nije mogao ozbiljnije suprotstaviti Tunisu i afrička ekipa je pobjedom 30:23 sebi trasirala put u osminu finala.


 
Brazil, sljedeći protivnik Hrvatske je teže nego što rezultat 30:22 pobijedio Čile. Čileanci su se dobro držali veći dio susreta, no u samoj završnici su pukli i Brazil je slavio s čak osam razlike.

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook