VIDEO/ Pogledajte

Tuniski novinari napali Hasanefendića: Moramo dobiti BiH da ispunimo cilj

Sport20.01.15, 08:25h

Tuniski novinari napali Hasanefendića: Moramo dobiti BiH da ispunimo cilj
Hrvatska i Makedonija su na vrhu sa tri pobjede, treća je Austrija, a Zmajevi na četvrtom mjestu

 

Trener Tunisa Sead Hasanefendić našao se pod žestokim kritikama tuniskih novinara poslije sinoćnjeg remija protiv Austrije. Susret u grupi B u kojoj nastupa i BiH okončan je neriješenim rezultatom 25:25. Time bi sljedeća utakmica između BiH i Tunisa vjerovatno mogla biti odlučujuća za ove dvije ekipe u borbi za četvrto mjesto.

 

Pres-konferencija po završetku utakmice pretvorila se u obračun između bivšeg selektora BiH i par novinara koji su glavnog krivca za rezultate na SP-u Kataru pronašli upravo u selektoru.

 

Kada je presica, koju su ranije napustili austrijski selektor i igrači oba tima, Hasanefendić je za Oslobođenje rekao da je jedan od ljudi sa kojim je imao verbalni sukob ustvari brat jednog od igrača Tunisa koji ne igra.


 
Hasanefendić je između ostalog govorio i o utakmici s BiH, te o tome kako bi mogao na kraju da izgleda raspored ekipa u ovoj grupi.

 

"Mi moramo da dobijemo tu utakmicu i igrat ćemo je da je dobijemo", rekao je Hasanefendić.

 

Hrvatska i Makedonija su na vrhu sa tri pobjede, treća je Austrija, a Zmajevi na četvrtom mjestu.

 

Do kraja će BiH igrati sa Tunisom i Hrvatskom, dok Tunis, uslovno rečeno, ima lakši raspored - osim BiH, igra u zadnjem kolu sa Iranom.

 

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO P0ORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook