VIDEO/ Nakon poraza od Makedonije na SP u Kataru

Selektor vjeruje u drugi krug, kapiten da moramo bolje

Sport19.01.15, 21:31h

Selektor vjeruje u drugi krug, kapiten da moramo bolje
U svojoj najboljoj utakmici na SP-u, rukometna reprezentacija BiH izgubila je od Makedonije, iako je u nekoliko navrata imala ozbiljne šanse da prelomi utakmicu i dođe do pobjede.


Uprkos ranom zaostatku od 1:6, Zmajevi su se uspjeli vratiti, a samo neiskustvo, koje je uzrokovalo greške u trenucima kada smo imali igrača više, ili kontra napad, uzrok su negativnog rezultata. Zaustavljen je i najbolji igrač Makedonije Kiril Lazarov koji je limitiran na svega tri pogotka, sva tri sa sedam metara.

 

Uprkos svemu, selektor Dragan Marković vjeruje da ova ekipa može u drugi krug.

 

"Čestitam Makedoniji na zasluženoj pobjedi. Ponosan sam na svoju ekipu i ovo što smo pokazali. Mislim da smo sa današnjom utakmicom počeli prvenstvo i da smo početnu nervozu prebrodili.

 

Moja ekipa je pokazala karakter u trenucima kada je Makedonija na startu povela sa 6:1. Uspjeli smo da se vratimo i mislim da je ova ekipa današnjom igrom pokazala da zaslužuje da bude u drugom krugu, jer nismo bili slabiji od Makedonije. Neriješeno bi bilo najrealniji ishod, gledajući razvitak utakmice", rekao je Marković.

 

"Mi puno bolji u jednom momentu u odbrani, u drugom dijelu bolja Makedonija. Da je bilo realnosti mislim da se moglo odigrati neriješeno. Pokazalo se da moji mladi igrači, i svi mi zajedno prolazimo period sazrijevanja. Ovo nam je prvo veliko takmičenje, a iskustvo je velika stvar. Makedonija je u tome bila puno bolja, sa puno iskusnijih i boljih igrača", dodao je selektor.

 

I kapiten Muhamed Toromanović, strijelac tri pogotka, uzroke poraza pronalazi u neiskorištavanju igrača više i lošom izvedbom kontri.

 

"Jednostavno se njihov golman razbranio. Nadam se da ćemo protiv Tunisa probiti taj grč u kojem se nalazimo od početka. To je vidljivo, moramo sjesti i popričati i popraviti greške što se tiče kontra napada i igrača više.Moramo prelomiti utakmice, ako to ne uradimo obično se desi poraz", rekao je Toromanović.

 

Sutra je za BiH dan pauze,dok prekosutra igramo protiv Tunisa.

 

Pogledajte pres-konferenciju nakon utakmice.

 

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook