SP u rukometu

Bh. rukometaši danas igraju protiv Makedonije: Možemo li spojiti dva dobra poluvremena?

Sport19.01.15, 09:01h

Bh. rukometaši danas igraju protiv Makedonije: Možemo li spojiti dva dobra poluvremena?
Poraz od Austrije (21:23) je pred rukometaše BiH postavio imperativ da moraju pobijediti najmanje jednu od iduće dvije utakmice kako bi zadržali šansu da se plasiraju u drugi krug Svjetskog prvenstva.

 


Utakmica sa Makedonijom koja ima dvije pobjede i oduševljava igrom, posebno u napadu, za igrače Dragana Markovića dolazi u nezgodnom trenutku. Protiv Austrije su zmajevi su izgledali bezidejno. Možda je najbolji opis utakmice ponudio Nikola Prce, koji je rekao: "Ovo je bilo za zaborav", ali i dodao da su ostale još tri utakmice i da su šanse još tu, piše Oslobođenje.


Ostaje pitanje može li BiH spojiti dva prva poluvremena. Protiv Irana su zmajevi preokrenuli u drugom, dok je protiv Austrije bilo obratno - dobar prvi, pa raspad u drugom dijelu.

 

Marković se sada nalazi u velikim problemima jer se ispostavilo da uz, od ranije povrijeđenog Marka Panića i Kosta Savić neće moći da igra. On je prekjučer, kada se praktično znalo da ćemo izgubiti, u jednom sudaru sa Farukom Vražalićem ostao na parketu, a nakon nekog vremena je šepajući izašao. Savić, nažalost neće nastupiti i Dejan Malinović bit će jednin desni bek na kojeg sada pada veliki teret.


Susret BiH - Makedonija igra se u 17 sati u dvorani Ali Bin Hamad Al Attiya Arena u Al Saddu. 

 

ž(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook