Možemo li proći u drugi krug?

Očajan početak drugog poluvremena nas skupo koštao: BiH poražena od Austrije

Sport17.01.15, 20:44h

Očajan početak drugog poluvremena nas skupo koštao: BiH poražena od Austrije
Počela je druga utakmiae koju će BiH odigrati na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Protivnik je Austrija, a pobjedom bi naša selekcija širom otvorila za plasman u drugi krug

Utakmica se igra u dvorani Ali Bin Hamad Al-Attiyah koja je ispunjena sa nekoliko stotina naših navijača. Makedonija je danas savladala Iran rezultatom 33:31, dok je Hrvatska u teškoj utakmici savladala Tunis 28:25.

 

Prva je povela Austrija golom Santosa.
 

 

Zmajevi su utakmicu započeli vrlo nervozno, no zahvaljujući sjajnom bh. golmanu Austrijanci nisu uspjeli napraviti prednost veću od jednog gola koju su držali prvih petnaestak minuta.

 

U 18. osmanestoj minuti Milanović je pogodio sa sedam metara, za prvo vodstvo BiH - 6:5.
 

U 25. minuti BiH je bila već na plus dva - Nikola Prce postiže sjajan gol za 11:9.
 

Do kraja poluvremena Zmajevi su postigli jedan, a Austrijanci dva gola, tako da se na poluvrijeme otišlo s rezultatom 11:10.

 

Drugo poluvrijeme naša reprezentacija započela je očajno. Iz napada u napad pravili smo greške, a fenomenalni austrijski golman Marinović branio je doslovno sve što bismo šutirali na gol. U prvih petnaest minuta igre drugog poluvremena BiH je postigla samo dva gola, pa je Austrija već imala prednost od 14:18.


U pedesetoj minuti već je bilo pet razlike za Austriju, 15:20.
 

U 53. minuti BiH igra s dva igrača manje, Austrija vodi 16:21 i utakmica je već riješena.
 

U 56. minuti pri rezultatu 16:22 Vranješ dobija crveni karton.
 

A onda, u zadnji tri minute, Zmajevi ponovo izgledaju kao u prvom poluvremenu. Nekoliko brzih, sjajnih napada i pogadaka naše selekcije, no vremena za preokret više nema.
 

Utakmici je u konačnici završila rezultatom 21:23 za Austriju.


Naši rukometaši su tokom većeg dijela meča pokazali da su sasvim ravnopravan protivnik s Austrijom, no kao i u utakici protiv Irana, još jednom smo imale ogromne oscilacije u igri koje su nas ovaj put skupo koštale. Ostaje žal za propuštenom prilikom, no ovakvu katastrofalnu igru kao na početku drugog poluvremena sebi ne smijemo više dozvoliti.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

 

 

(


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook