OČAJNO PRVO I IZVRSNO DRUGO POLUVRIJEME

Senzacionalan preokret: BiH s pet golova razlike slavila protiv Irana za historijsku pobjedu

Sport16.01.15, 14:43h

Senzacionalan preokret: BiH s pet golova razlike slavila protiv Irana za historijsku pobjedu
Najbolji bh. rukometaši u svom prvom nastupu na Svjetskom prvenstvu slavili su protiv Irana rezultatom 30:25

Rukometna reprezentacija BiH  igra historijski duel na svjetskim prvenstvima. Protivnik je Iran, kojem je to također prva utakmica na svjetskim smotrama.

Naši igrači su utakmicu započeli dobro. Nakon prvi 5 minuta bilo je 5:4 za BiH. Narednih petnaestak minuta igralo se gol za gol, da bi Iran u 20. minuti napravio prednost od dva gola, 7:9. Pet minuta poslije bilo je već tri razlike za Iran, 10:13.

Zadnjih petnaest minuta prvog poluvremena Zmajevi su pružili očajnu partiju.  Gubili smo dosta lopti, odbrana dosta loša i to je razlog od četiri pogotka zaostatka, 12:16.
 

U drugom poluvremenu kao da je potpuno druga ekipa izašla na teren. Nakon prvih osam minuta BiH pravi seriju 6:0 i dolazi u vodstvo od 2 gola razlike. Uz manje oscilacije naši igrači su ovaj ritam nastavili držati do kraja. U pedesetom minutu već je pet razlike, 25:20.
 

Do kraja utakmice Zmajevi su održavali rezultatsku prednost, te je utakmica završena rezultatom 30:25 za BiH. Nakon katastrofalnog prvog poluvremena koje smo završili s minus 4, naši najbolji igrači su u drugom poluvremenu napravili senzacionalan preokret, dobivši drugi dio igre s čak devet golova razlike za prvu, historijsku pobjedu naše zemlje na svjetskim prvenstvima.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook